Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Topic dedicat exclusiv pentodei GU50

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Eu sunt curios cine ar cumpara trafuri Hammond pentru GU50,lampa asta este ieftina și în general este cumparata de cei cu posibilități financiare mai reduse,o pereche de trafuri costa cam 250euro.

Link spre comentariu

Pai da , este o lampă încă ieftină , datorită faptului ca are un potențial uriaș încă nepus în valoare ... Eu aș merge pe trafo out personalizate , made by @lazaroiu , trafo interstage made by @dvb și un proiect cât mai simplu : un SRPP cu 6n6p ( 6n1p ) , trafo interstage , etajul final cu 2x GU50 în modul pentodă și evident un trafo out potrivit .Dacă e posibil , invit pe cei cu abilitați în dimensionarea unui asemenea amplificator să ne propună o schemă .Desigur , nimic nu e bătut în cuie , topologia poate fi modificată după preferințe !

Link spre comentariu
Vizitator viobio

SRPP?Interstage?! Ca sa cuplezi traful la SRPP trebuie sa folosesti un condensator, vor apărea defazaje ale semnalului,ce câștigi cu traful interstage pierzi prin cuplarea lui la SRPP.Fa un desen, sunt curios cum ai cupla tu acel interstage la SRPP.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Mda , trafo interstage nu permite componentă continua , @dvb a specificat acest lucru foarte clar . De altfel , dacă valorile condensatorului de cuplaj și valoarea inductanței primarului sunt alese corect , defazajul celor doua componente se poate compensa în spectrul audio , iar dacă se află în interiorul unei bucle de reacție negativă ... Se compensează intrinsec .Stai liniștit , nu te ceartă nimeni pentru ca nu cunoști aceste fenomene , ca doar asta e rolul forumului , popularizarea științei .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Mda , trafo interstage nu permite componentă continua , @dvb a specificat acest lucru foarte clar . De altfel , dacă valorile condensatorului de cuplaj și valoarea inductanței primarului sunt alese corect , defazajul celor doua componente se poate compensa în spectrul audio , iar dacă se află în interiorul unei bucle de reacție negativă ... Se compensează intrinsec .Stai liniștit , nu te ceartă nimeni pentru ca nu cunoști aceste fenomene , ca doar asta e rolul forumului , popularizarea științei .

Victor,vezi ca tonul face muzica,asa ca mai ușor cu aprecierile la adresa mea,eu tocmai asta am subliniat, ca e cam greu cu srpp,nu ma mai musca de....ca nu e frumos,știi care e faza,tu te contrazici singur,în n topice nu ai fost de acord cu srpp acum îți place.Oricum ma doare fix în.... de atacurile tale subtile,ma repet,sunt obișnuit cu tine și cu comportamentul tău,de mult timp,atit poți, atit scrii.În materie de tuburi ești doar copy paste și 0 barat,dacă îți dau 3 tuburi sa faci ceva cu ele practic,nu știi de unde sa le apuci și cum sa le montezi,pentru ca nu ai lucrat în viata ta cu tuburi,fabulezi la fel cum ai fabulat și cu "mii de amplificatoare" construite, vezi ca la Menadi nu ai lucrat singur,cei cu care ai lucrat au ținut alta socoteala și știau și ce poți ca electronist.Uitasem,tu ai tot timpul dreptate,e patologic... Editat de viobio
Link spre comentariu

Oare de nu mă mira că reacționezi așa ?Pai e simplu : hoțul striga primul : Hoții !Analogia ar trebui să fie simplă chiar și pentru tine ...Vezi-ți de drum cu aprecierile la adresa altora :) .Cât despre topologia propusa de mine , este doar o simpla propunere , o idee formulata special pentru a începe o discuție serioasă , cu argumente tehnice , nu aburisme .Electronica se poate face în multe feluri , chiar dacă nu înțelegi .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Oare de nu mă mira că reacționezi așa ?Pai e simplu : hoțul striga primul : Hoții !Analogia ar trebui să fie simplă chiar și pentru tine ...Vezi-ți de drum cu aprecierile la adresa altora :) .Cât despre topologia propusa de mine , este doar o simpla propunere , o idee formulata special pentru a începe o discuție serioasă , cu argumente tehnice , nu aburisme .Electronica se poate face în multe feluri , chiar dacă nu înțelegi .

Dacă ești un om cerebral încearcă sa scrii doar strict tehnic,fără a face aprecieri la adresa lui x,W, y, în acel moment te asigur ca vei fi privit altfel de aceasta comunitate,inclusiv de mine.Nu e un sfat,dar asa ar fi normal pe un forum tehnic,dacă ai ceva de dovedit o poți face tehnic,nu cu jigniri. Editat de viobio
Link spre comentariu

Următorul proiect, ampul nr41,va fi un proiect comun zal&viobio,un amp de chitară care o sa folosească un etaj final cu 2XGU50.Etajul final o sa fie proiectat sa funcționeze liniar în banda audio (20hz..20khz).Acest amp nu o sa fie vândut,o sa fie de muzeu,sunt curios de părerea chitaristilor, când o sa fie testat de ei nu le spun cu ce finale este dotat.Am scris aici pt ca acest topic este dedicat tubului GU50.Sa vedem dacă ne duce capul sa calculam ceva,traful de ieșire vă fi bobinat de mine.

Toata lumea se apride insa nimeni nu ia in seama propunerea foarte clara a lui Viorel : "Următorul proiect, ampul nr41,va fi un proiect comun zal&viobio,un amp de chitară care o sa folosească un etaj final cu 2XGU50..."

In ceea ce priveste un amplificator performant PP cu GU50,nimic mai simplu (!!!),un PP se gestioneaza extrem de usor .Mai intai ne propunem in ce clasa de functionare il vom categorisi,urmeaza un calcul bun pentru Raa si pentru traful de iesire (a dat un exemplu de luat in seama @valderama),daca vream si UL treaba se complica dar nu mult.

Cel mai bine ar fi sa studiem postarile lui @Wavebourn,un rus care traieste in California si este un tatic in "domeniul" GU50,un exemplu aici :  

http://www.wavebourn.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1135

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Din cate imi aduc aminte parca transformatorul interstage facut de Dorin suporta pana la 30 mA componenta DC.

Eu as merge pe traf de intrare in configurare defazor. Etaj de amplificare cu doua triode 6N6P sau tetrode 6E5P care au ca sarcina transformator interstage configurat pentru anularea campului magnetic produs de componenta DC. 

Link spre comentariu

Dacă ești un om cerebral încearcă sa scrii doar strict tehnic,fără a face aprecieri la adresa lui x,W, y, în acel moment te asigur ca vei fi privit altfel de aceasta comunitate,inclusiv de mine.Nu e un sfat,dar asa ar fi normal pe un forum tehnic,dacă ai ceva de dovedit o poți face tehnic,nu cu jigniri.

Unde vezi tu jigniri ? Iar nu înțelegi nimic din cele scrise , o ții pe a ta : batman , batman .Nu mă interesează sub nicio forma aprecierea ta sau a comunității tale , pe mine mă interesează doar partea pur tehnică , nu doresc să socializez din pură plictiseala cu cei ca tine , am o agendă foarte încărcată și o listă de priorități .Printre priorități se număra și o pasiune , Electronica .
Link spre comentariu

Mda , trafo interstage nu permite componentă continua , @dvb a specificat acest lucru foarte clar .

dvb s-a referit la permalloy ca nu accepta componenta DC si e gresit.

Citat: "permalloy-ul nu permite curent DC"

Orice tip de miez accepta componenta DC. Corect ar fi fost sa se spuna ca acel transformator nu accepta componenta DC, nu materialul permalloy. Cea mai buna dovada, daca era nevoie de o dovada, e ca se fac in lume trafuri de iesire, deci componenta continua, cu permalloy. Permalloy-ul si alte materiale de miez se satureaza la inductii diferite dar toate accepta magnetizare. Acel miez se satureaza repede cu DC pentru ca are un numar mare de spire, sectiunea miezului e doar de 1cmp si nu are intrefier. Nu pentru ca e permalloy. Chiar miez de ferosiliciu de era acolo si se satura rapid.

Se pot face trafo interstage cu permalloy si DC dar vor fi gabaritic mai mari decit un parafeed.

post-187390-0-94440600-1440502733_thumb.jpg

Editat de adigh
Link spre comentariu

Văzînd cîtă ardoare consumă stimatul coleg de forum, îndrăgostit fără speranţă de GU50, propun ca ampliful să-i fie dedicat. O plăcuţă cu numele lui va trona pe faţa amplifului. Astfel de treburi am văzut la manufacturierii japonezi de amplifuri pe lămpi, dedicaţii sau chiar poeme Haiku ptr clienţi.

Voi lua legătura cu firma de grafică ptr asta, poate-i pun emblema sau chiar o poză stilizată, să vedem ce posibilităţi tehnice şi ce materiale sînt disponibile.

Urmează alegerea unui şasiu ptr varianta finală, prototipul va fi pe un şasiu de probe universal.

Link spre comentariu

Aha , procedezi exact cum ti-ai format obiceiul : să atașezi o siglă a unei firme de renume , spre exemplu , ultima ta realizare prezentată în public la devălmășia lamparilor , ai prezentat la un moment dat un amplificator care a functionat " minunat " conform științei și priceperii pe care le stăpânești cu o abilitate de invidiat , si avea o siglă istorică cu SIEMENS .Și chinezii fac rebranduire la solicitarea clientului , dar nu la nivelul asta de agresivitate .La următoarele devălmașii ale lamparilor vei prezenta noutăți manufacturate de tine cu sigle fake gen Akai , Sony , Philips , sau alte mărci văzute de tine în vitrina Shop-urilor comuniste în tinerețea ta :) ?Și ai tupeul să indemni și pe alți useri la asemenea practici ?Rușinică ...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări