Vizitator emilmanta Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Salut.As avea si eu o rugaminte.Imi trebuie o schema care sa-mi comande un motor pas cu pas fara sa fie nevoie de arduino sau sa-l conectez la calculator.Vreau sa-i fac reglajul rotatiei cu un potentiometru.Am un modul(ca cel din poza), insa imi mai trebuie unul care sa comande intrarile acestui modul.Atasez o poza cu modulul pe care-l am.Acum, la intrarile A, B, C, SI D, imi trebuie un modul care sa-mi dea un impuls in acest format: 1000010000100001pentru a se roti intr-un sens si 00010010010010000001001001001000..bineinteles, ca frecventa la care se schimba plotul imi da viteza de rotatie. Link spre comentariu
heroes Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Eu am facu mai demult un montaj experimental de comanda cu un 4017 comandat de un 555. Am folosit primele 4 iesiri ale numaratorului iar pe a 5-a am conectat-o la pinul reset, cu ajutorul lui comani 4 tranzistori inseriati cu bobinele motorului. personal am folosit un integrat SKxxx, ( nu mai stiu exact ce tip) care contine 4 mosfet canal N la 4 A fiecare.O seara buna. Link spre comentariu
Vizitator emilmanta Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Eu am facu mai demult un montaj experimental de comanda cu un 4017 comandat de un 555. Am folosit primele 4 iesiri ale numaratorului iar pe a 5-a am conectat-o la pinul reset, cu ajutorul lui comani 4 tranzistori inseriati cu bobinele motorului. personal am folosit un integrat SKxxx, ( nu mai stiu exact ce tip) care contine 4 mosfet canal N la 4 A fiecare.O seara buna.integratul 555 imi da impulsuri, insa imi trebuie 4 integrate si trebuie sa lucreze in cascada.Inca nu am gasit o schema, poate iti amintesti, totusi, de ceea ce ai facut atunci si o urci, te rog. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Si integratul 4017 ce face? Nu cita inutil un mesaj! Link spre comentariu
heroes Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Nu citesc inutil: http://www.thebackshed.com/forum/forum_ ... p?TID=3880 Link spre comentariu
Vizitator emilmanta Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Nu citesc inutil:http://www.thebackshed.com/forum/forum_ ... p?TID=3880Da, este interesanta schema.Si impulsurile le dai in pinul 14 al integratului cu un 555.Dar nu vad modul de a-i schimba sensul de rotatie.Cred ca am sa incerc sa o fac pe asta care mi-ai dat-o tu, dar ma bucuram mai mult daca gaseam ceva care sa controlez schema afisata de mine, ceva gen lumina dinamica in configuratia postata mai sus. Oricum, am sa incerfc sa o fac pe asta sa vad ce iese.Multumesc. Link spre comentariu
heroes Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Cred ca poti sa ii schimbi sensul inversand iesirile 4017-lui cu 2 releee cu contacte duble. Link spre comentariu
Vizitator emilmanta Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Cred ca poti sa ii schimbi sensul inversand iesirile 4017-lui cu 2 releee cu contacte duble.Da, la asta ma gandeam si eu.Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum