Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

comanda motor pas cu pas

Vizitator emilmanta

Postări Recomandate

Vizitator emilmanta

Salut.As avea si eu o rugaminte.Imi trebuie o schema care sa-mi comande un motor pas cu pas fara sa fie nevoie de arduino sau sa-l conectez la calculator.Vreau sa-i fac reglajul rotatiei cu un potentiometru.Am un modul(ca cel din poza), insa imi mai trebuie unul care sa comande intrarile acestui modul.Atasez o poza cu modulul pe care-l am.Acum, la intrarile A, B, C, SI D, imi trebuie un modul care sa-mi dea un impuls in acest format: 1000010000100001pentru a se roti intr-un sens si 00010010010010000001001001001000..bineinteles, ca frecventa la care se schimba plotul imi da viteza de rotatie.

post-80653-139829705827_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• heroes

3

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am facu mai demult un montaj experimental de comanda cu un 4017 comandat de un 555. Am folosit primele 4 iesiri ale numaratorului iar pe a 5-a am conectat-o la pinul reset, cu ajutorul lui comani 4 tranzistori inseriati cu bobinele motorului. personal am folosit un integrat SKxxx, ( nu mai stiu exact ce tip) care contine 4 mosfet canal N la 4 A fiecare.O seara buna.

Link spre comentariu
Vizitator emilmanta

Eu am facu mai demult un montaj experimental de comanda cu un 4017 comandat de un 555. Am folosit primele 4 iesiri ale numaratorului iar pe a 5-a am conectat-o la pinul reset, cu ajutorul lui comani 4 tranzistori inseriati cu bobinele motorului. personal am folosit un integrat SKxxx, ( nu mai stiu exact ce tip) care contine 4 mosfet canal N la 4 A fiecare.O seara buna.

integratul 555 imi da impulsuri, insa imi trebuie 4 integrate si trebuie sa lucreze in cascada.Inca nu am gasit o schema, poate iti amintesti, totusi, de ceea ce ai facut atunci si o urci, te rog.
Link spre comentariu
Vizitator emilmanta
Da, este interesanta schema.Si impulsurile le dai in pinul 14 al integratului cu un 555.Dar nu vad modul de a-i schimba sensul de rotatie.Cred ca am sa incerc sa o fac pe asta care mi-ai dat-o tu, dar ma bucuram mai mult daca gaseam ceva care sa controlez schema afisata de mine, ceva gen lumina dinamica in configuratia postata mai sus. Oricum, am sa incerfc sa o fac pe asta sa vad ce iese.Multumesc.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări