Vizitator eduardvalentin69 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Vreau sa fac un condensator variabil pentru ca cel de la radioul meu s-a rupt.Stiu ca nu e scump unul de la magazin dar vreau ssa il fac eu , mi se pare mai interesant.Vreau sa ma ajutati.MULTUMESC ANTICIPAT! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Ce posibilitati de prelucrari mecanice ai?Uite aici o discutie interesanta,poate te inspira.viewtopic.php?f=219&t=74252Mai trebuie sa specifici si la ce fel de ajutor te referi. Link spre comentariu
Vizitator eduardvalentin69 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Eu nu inteleg cum functioneaza . Imi poate explica cineva? Poate daca stiu cum functioneaza imi vin idei. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Poti incerca sa faci un condensator variabil cu dielectric solid (mica, polietilena) fiindca unul cu aer e greu de reparat, daramite de realizat de la zero Sfatul meu e sa recuperezi unul dintr-un aparat dezafectat, e pierdere de timp sa faci asa ceva, e vorba de prelucrari specifice mecanicii fine, nu cred ca ai acasa tot ce ti-ar trebui. Poti face unul semireglabil foarte usor, o armatura fixa si una mobila, separate de o foita de mica sau polietilena.Un astfel de condensator va avea insa doar cateva zeci de picofarazi, in functie de suprafata armaturilor si/sau de natura dielectricului (izolatorului) dintre armaturi.Practic, condensatoarele variabile sunt construite din mai multe armaturi din aluminiu puse in paralel, intre ele fiind intercalate foite de polietilena sau alte mase plastice, ori avand aerul ca dielectric.Cele cu aer erau mai voluminoase, fiind de regula gasite in radiourile mai vechi, cele moderne au dielectric solid. Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Fa`i o poza sa vad ce fel de variabil iti trebuie. Daca am (am ceva CVuri ) iti dau eu gratis. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Dă mai multe detalii, pune o poză, spune modelul radioului că nu ghiceşte nimeni ce tip e condensatorul, ce gabarit are, capacităţi, etc. Singurii care-şi mai construiesc aşa ceva sînt radioamatorii. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Vreau sa fac un condensator variabil pentru ca cel de la radioul meu s-a rupt! Eu nu inteleg cum functioneaza . Imi poate explica cineva? Poate daca stiu cum functioneaza imi vin idei.Cred ca e bine sa te hotarasti.In mod special ti-am dat acel link in asa fel incat sa vezi ca si cei mai experimentati,care stiu deja cum functioneaza si multe(multe) altele,au rezerve in a ataca o asemenea lucrare,dar am zis sa nu-ti sparg baloanele din prima.Daca vrei doar teorie,e plin netul de asa ceva,citeste si dupa aia daca ai nelamuriri,pune intrebarea la obiect,dupa ce dai cate detalii poti/detii. Link spre comentariu
Vizitator eduardvalentin69 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Cam asa ceva imi trebuie : Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Ia-ti gandul...cauta unul de cumparat si rezolvi problema,fa altceva interesant,care sa aiba si o finalitate. Link spre comentariu
Vizitator eduardvalentin69 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Cred ca asa o sa fac Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 La tipul ăsta se toacă foile de izolaţie dintre armăturile de alamă şi acestea fac scurcircuit în final. E o piesă ''consumabilă'' şi ptr aparate ieftine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum