Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor

Vizitator Razvan_TL

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

2

• validae

1

• asyx

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Emitoarele 2N3055 nu se leaga nicaieri? Eu as zice ca la minus.Poti ridica puterea folosind tranzistori cu curent de colector mai marein locul 2N3055 sau perechi in paralel (vezi schemele de amplificatoareaudio de mare putere-etajul final) si bineinteles sarma mai groasa in traf.Trebuie insa sa ai in vedere si curentul absorbit din acumulator. Puterea de la iesire (pe 220V) se va reflecta si la intrare (pe 12V) plus consumulschemei in sine (dat de randament, pierderi etc.).Pe L1 vei avea alternativ 12Vcc intre mediana si capete, deci un total de 12Vca. Tensiunea pe L2 o calculezi de aici, tinand cont de nr de spire luand ca primar pe L1si ca secundar pe L2.

Link spre comentariu

Tinand cont de pierderea pe tranzistorii in conductie si de scaderea tensiunii acumulatorului in sarcina, ar trebui ca primarul transformatorului sa fie calculat pentru 9-10V, nu pentru 12V. Tranzistorii trebuie montati pe radiatoare generoase ca marime, preferabil ar fi o schema cu mosfeturi comandati de LM4047, e mai stabila in frecventa si disipa mai putina putere. Schema de sus e copiata gresit, tranzistorii finali nu sunt legati la masa.Uite o varianta de urmat..

Link spre comentariu
Vizitator Razvan_TL

am inteles legatura la masa :) in schimb are cineva o schema cu etaj final de amplificatoare ? cu trafu aferent ?

ma intereseaza exaxct cam ce traf si unde se poate gasi sa nu stau sa il fac.
Link spre comentariu

ma intereseaza exaxct cam ce traf si unde se poate gasi sa nu stau sa il fac.

Nu vei gasi. Decat daca are altcineva de la un proiect identic abandonat.Mai poti incerca un traf 230V/2x10V (cum spunea dl validae pierdere pe tranzistori, pe care eu nuam luat-o in considerare in postul meu anterior) la care adaugi bobina L2, recalculata in functie de miezul trafului.
Link spre comentariu
Vizitator Razvan_TL

mam uitat la schema acum eu sunt incepator :) iti dai seama ca e mult mai complicata pentru mine. gasesc pe cineva sa imi calculeze un traf pe ferita mai puternic ? (pentru inceput am sa o fac pe asta veche ) defapt doar am sa incerc sa ii schimb trafu cu unu mai bun.eu acum am ceva exact ca montaju de sus ,montate in paralel si duce undeva la 500w

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări