Georgefreerunner Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Buna ziua.Dupa cum zice si titlul trebuie sa rezlizel 9 contacte rotative.Ele vor fi montate ca si in poza.Daca aveti vreo idee despre cum le-as putea realiza va rog sa postati aici. http://img32.imageshack.us/img32/8126/5jxh.png Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Noiembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Am uitat sa specific prin acele contacte o sa "treaca" 5 v curent continuu.Ar merge ceva ,un "device" sa transmita curentul "wireless"? Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 In primul rand care este secventa de comutare? Ce vrei sa faci cu acel comutator rotativ, ca sa stim ce sa spunem. Transmiterea curentului wireless se va putea realiza poate peste 50 de ani.Deocamdata din testele lor (se incearca) a rezultat un randament de 20% Mai apoi 5V este tensiunea, curentul trebuie de asemeni sa ne spui cat va fi (in amperi) sau macar ce se va alimenta prin acele contacte, poate ne dam noi seama. Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Noiembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Tensiune de intrare 5v.Amperaj intrare 250 mA.O sa alimentez 8 leduri de culoare verde ce functioneaza la 4.5v si 250 mA. Link spre comentariu
c_anicai Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 cred ca folosesti la un panou de reclamasi eu sunt interesat de asa ceva pentru un cap de macara video sa nu-mi incalceasca firele, daca imi vine vre-o ideie postez. Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Pt initiatorul topicului cel mai simplu e sa confectioneze niste inele pe cilindru si apoi contactul sa fie realizat cu lamele elastice sau perii de carbune.Pt c_anicai: pt camera rotativa cel mai simplu e o bucata de cablaj imprimat pe care se deseneaza cercuri concentrice, iar contactul se poate realiza usor cu perii de carbune.Suporturi pt perii pot fi realizate usor din tabla de cupru/alama, iar prinderea lor se poate face tot pe un straif de cablaj Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Deci sa inteleg ca vrei sa aprinzi ledurile succesiv de la 1 la 8? Daca este asa atunci mult mai simplu ai reusi cu un CD4017.Daca vrei sa rotesti un panou iluminat cu leduri atunci se schimba problema.O idee ar fi asa:-pe o placa de circuit imprimat corodezi doua trasee circulare cu cate un "colt"pe care lipesti firele de alimentare si care reprezinta contactii ficsi. Peste placa asta asezi o alta placa din material izolator pe care fixezi doua palpatoare(vezi sistemul cu arculet de la intrerupatoare). Tubul in care se afla arcul cu palpatorultrebuie sa fie metalic ca sa poti realiza contactul electric. O placa este solidara cu corpulmotorasului cealalta cu sistemul invartit. O alta varianta ar fi cea folosita la comutatoarelede la aparatele de masura.L.E.: lorik199 am raspuns amandoi in acelasi timp. Link spre comentariu
c_anicai Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 am impresia ce e pt o bagheta de leduri rotita la cca 25-50 rot sec si ledurile alimentate secvential, dar mai bine ne explica autorul daca nu este secret.In cazul meu chiar nu m-am gandit la cablaj, insa daca as gasi cablaj care nu oxideaza, ceva alama, sau argintat, dar nu ma grabesc Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 am impresia ce e pt o bagheta de leduri rotita la cca 25-50 rot sec si ledurile alimentate secventialAtunci se realizeaza atatea cercuri (fiecare cu palpatorul sau) cate avem nevoie. Nu se pot insarealiza foarte inguste deoarece vor exista mici jocuri.@c_anicai incercati stanarea cablajului dupa corodare. Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Noiembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Curentul provine de la portul paralel.Ledurile vor fi montate pe o sfera.In timp ce asteptam un raspuns mi-a venit o idee as putea oara sa montez 11 rulmenti (2 pentru a sustine axul si 8 pentru contacte) pe ax? Link spre comentariu
c_anicai Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 poate se face contact si prin bilutele care se rostogolesc, nu-s sigur. axul ar trebui sa fie din ceva izolant, o teava si in dreptul fiecarui rulment un orificiu pt firinsa pe o teava de material izolant se pot pune inele colectoare taiate dintr-o teava de alama nichelata de antena telescopica, si tot din acea teava taiate niste lamele de contact, is oarecum elastice, ca teava se poate folosi marker, de dvd-uri 'careoca' Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Cuprul nu oxideaza atat de usor daca exista o utilizare regulata a montajului(a se vedea colectorii din diverse motoare),o protectie suplimentara se poate realiza cu un strat de vaselina.Rulmentii reprezinta o buna idee, insa nu se pot folosi la curenti mari deoarece pot aparea mici topituri pe suprafata bilei, insa in cazul dvs nu cred ca reprezinta o problema, camera video nu consuma mai mult de 2-3 amperi la alimentare, pinii de date nici atat.Axul se poate realiza din diverse materiale izolante ca textolitul, teflonul,poliamida etc.. cel mai pretabil fiind o teava pt a se putea trage firele prin interior. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum