Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de alimentare cu LM324

Mishu_17

Postări Recomandate

Am facut masuratorile in felul urmator: sonda rosie de la multimetru pe pinul 5, cea neagra pe pinul 6, pe multimetru selectat gama 200mV.Rezultatele sunt in documentul atasat.PSCand sursa e in scurtcircuit atunci tranzistorul de putere e normal sa se incalzeasca, nu ?

masuratori.doc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mishu_17

39

• miron1947

31

• Marian

6

• doru3160

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cel mai mic interval care reiese din acel tabel, este de 4,8 mV, dar faptul ca variaza de la acest interval pana la 24,2 mV, adica de 6 ori nu prea este in regula.Ati asteptat cca.15 min. pentru intrarea montajului in regim inainte de masurare?Reluati aceasta masuratoare cu acel C4 de 100nF din ultima schema(cu limita de 2A).

Link spre comentariu
dar faptul ca variaza de la acest interval pana la 24,2 mV, adica de 6 ori nu prea este in regula

De unde ati dedus ca variaza pana la 24,2mV ?

Ati asteptat cca.15 min. pentru intrarea montajului in regim inainte de masurare?

Nu am asteptat.

Reluati aceasta masuratoare cu acel C4 de 100nF din ultima schema(cu limita de 2A).

Condensatorul era montat cand am facut masuratorile.

Voi face masuratorile din nou, si am sa revin cu rezultatele.

Link spre comentariu

pentru ca cel care l-am folosit prima data s-a ars

Pai cum ati reusit sa-l ardeti la 12V?Daca nu este prea greu pentru Dvs. reluati masuratorile cu un condensator ceramic de 1-10nF conectat intre pinul 6 si pinul 7.P.S.Verificati si daca nu cumva se incalzeste 324 sau tranzistorul serie.
Link spre comentariu

Pai cum ati reusit sa-l ardeti la 12V?

Cred ca a fost prea mare curentul care a circulat prin potentiometru.Am masurat 0,34A prin potentiometru. Potentiometrul P3 nu pot sa il rotesc la minim(adica pentru ca valoarea curentului sa fie minima), pentru ca atunci se aprinde D1 si nu mai pot sa fac masuratorile. Cu potentiometrul P3 la minim, curentul care circula prin potentiometru conectat la iesire si care este rotit la o valoare de 2,6 ohmi este de 117mA.Rezultatele (folosind cel de-al treilea potentiometru, unul de 10k) sunt in documentul atasat.LM324 si tranzistorul serie nu s-au incalzit.Daca fac masuratorile cu un potentiometru de 100k, obtin 0,3mV cand ledul e aprins si 14mV cand ledul e stins.PS Am folosit un condensator de 1nF.

masuratori_2.doc

Link spre comentariu

Cu potentiometrul P3 la minim, curentul care circula prin potentiometru conectat la iesire si care este rotit la o valoare de 2,6 ohmi este de 117mA.

Pai cam asa rezulta si din tabel, pentru R14 0,22 ohmi si 26 mV, 118mA, dar totusi ceva nu functioneaza corect, in penultimul tabel valorile erau mult mai mici si ma grupate.
Link spre comentariu

Ati verificat deja, daca se aprinde led-ul comaparatorul a basculat, deci si dioda D4 se deschide si incepe bolcarea transistorul serie BDW.

Condensatorul dintre pinii 6 si 7 are rost sa il las acolo

Nu, daca prin prezenta lui reduce sensibilitatea comparatorului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări