miron1947 Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Da, fata de cealalta are tranzistori care suporta curenti mai mari si rezistenta serie mai mica, in general este aceiasi conceptie, dar observati ca au mai introdus un condensator(C4), ceea ce inseamna ca pot apare basculari de frecventa ridicata la limitare, din aceasta cauza si eu am scris ca as monta un condensator (dar pe comparator, intre pinii 6 si 7), incercati sa atasati si Dvs. pe montajul deja existent acel condensator exact ca in aceasta ultima schema. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Puteti verifica ce sensibilitate are 324 cu trei rezistente, un potentiometru si un led, daca va intereseaza operatia va fac o schita.Va rog sa imi faceti o schita. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Varianta de adaptare la montajul existent si varianta cu montaj dedicat. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Cat ar trebui sa arate multimetrul in mod normal ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Este dificil de estimat fiind in conexiune cu bucla deschisa(amplificare maxima), dar ar trebuii sa fie in jur de 1-3 mV, aceasta variaza de la un operational la altul chiar intre cele realizate in aceiasi capsula cum este 324.Acuratetea masuratorii depinde si de aparitia bascularilor cu frecventa ridicata in zona tensiunii de prag. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 In schema atasata, amplificatoarele operationale US1A si US1B sunt conectate invers fata de aceleasi amplificatoare operationale din schema despre care se vorbea in postarile precedente. E corect ca in schema atasata sau ca in schema depsre care am vorbit in postarile precedente ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Schema este corecta conform notatiei pinilor, doar simbolurile + si - sunt desenate invers. Cu exceptia US1D, toate sunt notate cu simboluri inversate pe intrari. Verificati http://ecee.colorado.edu/~ecen4618/lm324.htm Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Schema este corecta conform notatiei pinilor, doar simbolurile + si - sunt desenate invers.Imi cer scuze, nu am analizat schema suficient. Deci cand pe R14 cade o anumita tensiune, atunci aplificatorul operational "detecteaza" diferenta de tensiune dintre cele 2 intrari ale sale si se deschide, iar curentul care ar trebui sa circule in baza tranzistorului de putere T1, circula prin D6 si apoi pe unde ? Ce diferenta de tensiune trebuie sa fie intre intrarile amplificatorului operational pt a se deschide ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Va rog reformulati, nu am inteles care este problema. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Intrebam ceva legat de amplificatorul operational: cum functioneaza limitarea curentului ? Cum functioneaza amplificatorul operational IC1.2 (mai exact ce se imtampla cand la iesire am o suprasarcina sau un scurt circuit)? Ce tensiune trebuie sa fie intre pinii 5 si 6 pentru ca sursa sa se activeze limitarea curentului? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 IC1.2 (mai exact ce se imtampla cand la iesire am o suprasarcina sau un scurt circuit)? Daca pe pinul 5 tensiunea este mai negativa decat cea selectata prin potentiometrul P3, iesirea trece in aporoximativ 0V. Ce tensiune trebuie sa fie intre pinii 5 si 6 pentru ca sursa sa se activeze limitarea curentului? Cum am mai scris, depinde de sensibilitatea reala pe intrari, pe care o puteti determina cu unul din cele doua configuratii prezentate de mine aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=1403672#p1403672 Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Multumesc pt explicatii.Ce valoare trebuie sa reglez din potentiometrul de 25-50 k atunci cand fac masuratorile ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Diferenta de tensiune pe diagonala puntii(intre pinii 5 si 6) in care led-ul nu se aprinde si ulterior cea la care se aprinde. Ex. practic, led aprins, se actioneaza P fin in sensul cresterii rezistentei acestuia, pana led-ul se stinge, se noteaza tensiunea afisata de mutimetru, se actioneaza fin acum P in sens invers pana led-ul se aprinde, se noteaza aceasta tensiune, diferenta dintre cele doua tensiuni notate reprezinta sensibilitatea. La acest test este de preferat ca grupul P3, PR1, sa fie la o valoare cat mai mica, pentru ca tensiunea de pe borna pozitiva a lui R14 sa ajunga integral pe pinul 6. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 se actioneaza P fin in sensulP fiind potentiometrul de 25-50k conectat in paralel pe iesire ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Da, acela care are rol de sarcina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum