Mishu_17 Postat Noiembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Schema este de pe internet, nu stiu cine a realizat-o (din cauza ca am descarcat-o de pe internet acum cativa ani, iar acum cateva zile am gasit-o pe un CD si am hotarat sa construiesc montajul). Am gasit o schema foarte asemenatoare ( https://www.google.ro/url?sa=t&source=w ... xBUHnaHMug ) cu schema despre care am discutat in acest topic. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Este aceiasi schema, diferenta consta in conexiunea darlington care este realizata cu componente separate, nu in aceiasi capsula ca la BDW83, in rest doar referinta pentru comparatorul led-ului nu este stabilizata ca in schema Dvs. Vedeti ca este disponibila si in limba engleza http://www.jabel.com.pl/files/instrukcje/J-031ang.pdf Vad ca in varianta originala, care fiind kit comercializat in mod sigur functioneaza, R14 are valoarede 1 ohm si limita maxima a curentului este de 1A. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Daca R14 este mai mic de 1 ohm, atunci sursa nu mai functioneaza corect? Vreau sa refac sursa, si sa o folosesc ca sursa de laborator, pentru montajele pe care le construiesc, dar am nevoie de un curent mai mare de 1A. Deci R14 ar putea fi 0,22 sau 0,12 ohmi, iar sursa sa functioneze corect ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Daca micsorati valoarea lui R14 creste limita maxima a curentului dar scade sensibilitatea(limita inferioara). Cu cat valoarea lui R14 este mai mica, tensiunea la bornele ei pentru acelasi curent este mai mica(legea lui Ohm). Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Daca as modifica valorile lui R12 si R15 (din schema postata pe prima pagina) atunci limita inferioara de curent va fi mai mica ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Nu, sensibilitatea este aceiasi si dezechilibru a puntii este dat de tensiunea produsa de curent la bornele R14. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Deci sa inteleg ca nu e bine ca, limita inferioara a curentului sa fie asa de mare (Peste 1A) ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Pentru R14 puteti utiliza doua(sau mai multe) valori selectate cu un comutator. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Deci sa inteleg ca e in regula sursa ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Ceva nu este in regula daca 324 nu sezizeaza diferente de ordinul milivoltilor, posibil erori la realizare sau componente cu probleme.Puteti verifica ce sensibilitate are 324 cu trei rezistente, un potentiometru si un led, daca va intereseaza operatia va fac o schita.Mai puteti verifica si pe actualul montaj, cu un potentiometru ca sarcina si cu multimetru pe diagonala puntii pentru a determina la ce tensiune minima se aprinde led-ul. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Mai puteti verifica si pe actualul montaj, cu un potentiometru ca sarcina si cu multimetru pe diagonala puntii pentru a determina la ce tensiune minima se aprinde led-ul.Trebuie un potentiometru de putere ? PSExista vreo schema de sursa reglabila 0-30v cu limitarea curentului si semnalizare optica pe care mi-o recomandati (A carei schema nu este prea stufoasa si care functioneaza sigur) ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Nu trebuie potentiometru de putere, nu este esential curentul in aceasta masuratoare, doar tensiunea pe diagonala, puteti utiliza unul de cca.10-25K. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Exista vreo schema de sursa reglabila 0-30v cu limitarea curentului si semnalizare optica pe care mi-o recomandati (A carei schema nu este prea stufoasa si care functioneaza sigur) ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Eu cred ca fuctioneaza corect si aceasta avand in vedere ca este un kit comercializat, dar daca doriti sa abordati alta schema, vedeti aceasta http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=1291392#p1291392care a fost contruita cu succes de multi utilizatori ai forumului. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 dar daca doriti sa incercati alta schema, vedeti aceasta http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=1291392#p1291392care a fost contruita de multi utilizatori ai forumului.Pare o schema buna, dar e cam stufoasa.Tocmai am gasit schema despre care vorbeam in acest topic, dar in versiunea cu curentul de iesire 0-2A (va rog sa va uitati la schema atasata).J-101_rotated.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum