cruela Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Buna!Am un far de bicicleta, ce-i drept e mai vechi, dar am si suport pt. ghidon si e totul perfect, mai putin faptul ca lumineaza foarte prost. Este cu bec incandescent care nu dezvolta destula lumina. Fata de farurile colegilor eu parca m-as deplasa cu o lumanare.M-am gandit ca sa modific farul, deoarece becul imi consuma foarte rapid bateriile si efectiv nu da randament, pastrand oglinda si tot prin interior, dar in loc de bec sa-i pun LEDuri. Farul functioneaza cu 4 baterii de 1,5 V.Intrebarea mea ar fi: ce fel de leduri sa pun si cum sa realizez legaturile (paralel sau serie)?Va multumesc anticipat pt. ajutor. Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Putin probabil sa lumineze mai bine farul acela daca puneti multe LED-uri de 5mm, solutia corecta ar fi un singur LED de 3-4W. http://www.tme.eu/ro/details/an3220/led ... scan3220/# Link spre comentariu
cruela Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Putin probabil sa lumineze mai bine farul acela daca puneti multe LED-uri de 5mm, solutia corecta ar fi un singur LED de 3-4W.http://www.tme.eu/ro/details/an3220/led ... scan3220/#La pretul acesta mai bine iau un far nou, si nu ma mai strofoc...Totusi o varianta mai ieftina nu exista? Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 ba da. inghesui 5 leduri normale cu rezistente de limitare si gata treaba. adica ce gasesti prin toate lanternele chinezesti. Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 O varianta mai ieftina ar fi un bec de 4,8V/0,5A, preferabil kripton, fabricat de Narva, Varta, Osram. Poate becul actual o fi ceva gen 6V/0,3A, normal ca lumineaza slab.Plus inlocuirea celor 4 baterii cu acumulatori Ni-Mh. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum