Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED-uri in far de bicicleta

cruela

Postări Recomandate

Buna!Am un far de bicicleta, ce-i drept e mai vechi, dar am si suport pt. ghidon si e totul perfect, mai putin faptul ca lumineaza foarte prost. Este cu bec incandescent care nu dezvolta destula lumina. Fata de farurile colegilor eu parca m-as deplasa cu o lumanare.M-am gandit ca sa modific farul, deoarece becul imi consuma foarte rapid bateriile si efectiv nu da randament, pastrand oglinda si tot prin interior, dar in loc de bec sa-i pun LEDuri. Farul functioneaza cu 4 baterii de 1,5 V.Intrebarea mea ar fi: ce fel de leduri sa pun si cum sa realizez legaturile (paralel sau serie)?Va multumesc anticipat pt. ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

2

• cruela

2

• __farad__

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

O varianta mai ieftina ar fi un bec de 4,8V/0,5A, preferabil kripton, fabricat de Narva, Varta, Osram. Poate becul actual o fi ceva gen 6V/0,3A, normal ca lumineaza slab.Plus inlocuirea celor 4 baterii cu acumulatori Ni-Mh.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări