Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio telecoamnda prajita.

Vizitator Alexandrugajin

Postări Recomandate

Vizitator Alexandrugajin

Salut. Am o radio-telecomanda si am incercat sa incarc bateriile cu un incarcator gasit pe acasa, spre prostia mea mufa intra perfect in telecomanda, si am zis a incerc. Cv a bubuit acolo si telecomanda a murit, am deschis o, am analizat, documentat pe net(nu am cunostinte in electronica absolut deloc pot sa zic), am descoperit ulterior ca ceea ce a bubuit era un capacitor, si o diode prajita. Am incercat sa caut prin vechituri unele la fel, le-am schimbat si telecomanda merge, dar nu se mai conecteaza la receptor.

Acum nustiu ce valoare avea capacitorul si diode aia. am pus si eu cum piesele de lego, ce se potriveste.

Ideea e ca telecomanda imi arata voltajul bateriilor, acum arata cu aproape 1 volt mai putin.

Posted Image asa arata initial, capacitorul era din ce imi amintesc de 16v 75uf, am gasit de 16v 100uf

Iar dioda nu am gasit nici unde una asemanatoare, pe vreo placa electronica.

Daca cineva imi poate spune daca mai are rost sa imi bat capul, sau e gunoi(un gunoi care a costat 250E:(()

Va rog spuneti-mi ca imi vine sa o fac bucati de ciuda.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• Georgefreerunner

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Aceea sigur era dioda si nu siguranta fuzibila SMD? Ca tot spuneti ca acum va arata cu 1V mai putin(probabil 0,7V), poate asta e caderea de tensiune pe dioda pe care ati pus-o in locul unei sigurante fuzibile...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări