Vizitator danyelito30 Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Salut as dori cateva sfaturi in legatura cu punerea la punt a unui magnetofon tesla b 115. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 De dragul discutiei,o sa primesti sfaturi mai multe decat vei avea nevoie...mai bine spune in ce stare e si ce necazuri face(daca face).Defect tipic pt modelul asta,e comutatorul de piste,am desfacut odata unul sa vad si eu ce-i poate pielea,si e firav tare,la cat de solicitat e. Link spre comentariu
Vizitator danyelito30 Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Da intradevar acel comutator parae....... se se vede ca trebuie curatat cu un spray de contact dar in general cam trebuie facut aceasta treaba plus ca la bass si inalte ar trebui schimbate ca sunt rupte butoanele dar sunt functioanale accesandule cu un betisor la butonul de pause nu sta apasat si partea mecanica ar trebuii unsa si etc........spre norocul meu mai am unul de piese aproape complet si mai sunt mici chitibusuri dar am sa le zic la momentul respectiv si condensatori cred eu ca ar trebui schimbatii deoarece pe inprimare fata de sursa are niste pierderi in sensul ca pierde inalte dar la capete nu se vede uzura decat prea putin la cel de redare. Link spre comentariu
Vizitator danyelito30 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Astept sfaturi cum pot remedia aceste probleme. Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Cred ca s-a discutat despre acest subiect. Trebuie doar cautat in baza de date a acestui forum.Este drept ca trebuie ceva timp si mai ales rabdare. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Deşi aveau un aspect mai plăcut decît alte maguri de la momentul apariţiei, au fost fragile şi cam slab lucrate, la puţin timp după asta şi fabrica s-a închis. Mai bine recuperezi ce se poate din el. Link spre comentariu
Vizitator danyelito30 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Problema este ca este foarte functional decat cu mici inperfectiuni care leam enumerat si daca nu era functional macar 50% apelam la metoda spusa de userul zal. Link spre comentariu
Vizitator danyelito30 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Deci dupa parerea mea merita pus la punct Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Circuitul de absorbtie al premagnetizarii este foarte primitiv, doar câte un condensator de la iesirea fiecarui amplificator de înregistrare la masa. Se poate înlocui cu un circuit LC serie acordat pe frecventa oscilatorului de stergere. Pâna si aparatele mai vechi (de ex. B90) aveau acest circuit.Bineînteles ca se pot folosi circuite mai complexe: un circuit LC serie precum cel de mai înainte si un circuit de rejectie LC paralel. Am încercat ambele variante. La cea din urma, functie de valorile componentelor din circuitul de rejectie, trebuie modificata putin si reteaua de corectie din amplificatorul de înregistrare. Link spre comentariu
allexx1968 Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 BunaDetin si eu unul(din pacate),nu am de gand sa-l resuscitez.Problemele care le-am observat eu sunt urmatoarele.Potentiometrii,comutatoare si condensatori(electrolitici) de proasta calitate.Vor fi greu de reconditionat(si mai greu de inlocuit).SporAlex Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Concluzia dupa cele spuse ar fi...? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum