corabi Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Buna searaAs dorii sa constuiesc un cosfi metru, care sa aiba la iesire o tensiune sau ceva pentru calcularea factorului de putere, si sa poata fi montat la nevoie si la iesirea unui transformator de curentAstept sfaturi concrete .Multumesc anticipat Link spre comentariu
corabi Postat Noiembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 platesc.............................. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 pai posteaza la servicii... Link spre comentariu
corabi Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 aici am postat pentru construire, platesc pentru sfaturi, sau orice alta contributie.nu am scris ca vreau sa cumpar unul facut. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Pai plata se face numai la bazar... Link spre comentariu
radusa Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Pun o schema are a aparut in revista EDN in 1994.Este o varianta low-cost a unui power factor meter.Textul original:"The circuitry in Fig 1 allows the ICL7106/7107 digital-voltmeter IC, IC4, to measure power factor to 0.1% resolution and operate from a single 9Vdc supply. An important feature of the circuit is that variations in load current, line voltage, and line frequency do not affect measurements. For inductive loads, power-factor measurements are accurate to 1% in the range of 0.85 to 1. The circuit derives two dc voltages, VM and VMcos[theta], that go to the REF HI and IN HI inputs of IC4, yielding the power factor (VMcos[theta]/VM). A unity-gain follower, a precision rectifier (IC1A and IC1B), and an RC filter obtain VM by rectifying the waveform from the secondary winding of the voltage transformer, T1. A synchronous detector (IC2 and IC3) derives VMcos[theta]. The current transformer, T2, provides the waveform, v(t)=kIOsin(2[pi]ft±[theta]). Buffer IC1B squares this waveform, deriving control waveforms for the synchronous detector. The synchronous detector operates on the output of the input-voltage follower, IC1A, yielding a dc output equal to VMcos[theta]. (DI #1403) Schema originala, dar care eu o am salvata intr-un format cam mic si se citeste mai greu:Si o schema de pe net identica cu cea din EDN, cu exceptia valorilor rezistentelor din iesirile lui A2a si A2b care la EDN imi par a fi de 47k iar in schema de pe net sunt de 4.7k. Totodata condensatorii de pe REF-HI si de pe IN-HI par a fi de 3.3uF la EDN. In rest totul este identic. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 http://blog.copcea.ro/files/tehnium/revista/9911i.pdf Vezi la pagina 16. In practica poti folosi AO mai moderne. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum