Vizitator F_ioan Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 am un inductor de filtrare( commom mode choke) cu doua bobine infasurate pe miez. cum imi dau seama care sunt inceputurile si care sfarsiturile? adica unde e marcajul cu punct? cum pot sa verific?daca leg pin1 cu pin2 si masor inductanta la ceilalti doi pini, imi da 100mH. O infasurare are ~50mH. Daca leg pin1 cu pin2 sau pin3 cu pin4 si masor inductanta(la cealalta pereche de pini) imi da 0.4mH. Deci inceputurile sunt pe o latura iar sfarsiturile pe cealalta. dar cum vad pe care latura? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Cuplind pin 1 cu 2 si avind inducanta dubla vizavi de o singura infasurare inseamna ca sint legate in serie si in faza.Cuplind pin 3 cu 4 si avind cca.zero inducanta inseamna ca sint legate in serie dar in antifaza.concluzie :inceputuri sau sfirsituri (cum vrei sa le zici) sint 1 cu 3 si 2 cu 4.( de obicei inceputul unei inducante (bobine) este conexiunea cea mai apropiata de miezul bobinei). Link spre comentariu
Vizitator F_ioan Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Cuplind pin 1 cu 2 si avind inducanta dubla vizavi de o singura infasurare inseamna ca sint legate in serie si in faza.Cuplind pin 3 cu 4 si avind cca.zero inducanta inseamna ca sint legate in serie dar in antifaza.concluzie :inceputuri sau sfirsituri (cum vrei sa le zici) sint 1 cu 3 si 2 cu 4.( de obicei inceputul unei inducante (bobine) este conexiunea cea mai apropiata de miezul bobinei).Tot nu sunt lamurit. Inceputul si sfarsitul sunt chestii relative? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 La o singura bobina, nu conteaza.Daca ai doua sau mai multe cuplate inductiv sau inseriate, atunci conteaza cum legi inceputul si sfarsitul. Link spre comentariu
Vizitator F_ioan Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 La o singura bobina, nu conteaza.Daca ai doua sau mai multe cuplate inductiv sau inseriate, atunci conteaza cum legi inceputul si sfarsitul.Pai is doua, infasurate pe acelasi miez Link spre comentariu
Relav Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 daca leg pin1 cu pin2 si masor inductanta la ceilalti doi pini, imi da 100mH. O infasurare are ~50mH. Daca leg pin1 cu pin2 sau pin3 cu pin4 si masor inductanta(la cealalta pereche de pini) imi da 0.4mH. Deci inceputurile sunt pe o latura iar sfarsiturile pe cealalta. dar cum vad pe care latura? Aici nu ai gresit cumva?Oricum, in cazul in care prin inseriere valoarea inductantei creste (fata de inductanta oricarei bobine) inseamna ca ai legat un sfarsit de bobina cu inceputul celeilalte. Ceea ce a scris @validae e perfect adevarat. Pentru @F_ioan. Ai citit ambele fraze scrise de @validae ? Daca tensiunile furnizate de cele 2 bobine le folosesti independent(si nu sunt redresate) atunci conteaza care sunt inceputuri si care sunt sfarsituri. La o prima bobina stabilesti tu arbitrar un iceput si un sfarsit iar la a doua iti va rezulta daca le inseriezi si masori inductanta. Eu stiu ca inductanta este dependenta de numarul de spire la patrat asa ca prin inserierea a 2 bobine cu aceeasi inductanta (inseamna ca au acelasi nr de spire) ar tebui sa obtii o inductanta de 4 ori mai mare(aproximativ). Sper sa nu gresesc! Link spre comentariu
Vizitator F_ioan Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 da am gresit intr-adevar. Pe diagonale obtin inductanta maxima. (adica leg 1 cu 3 si masor la 2-4; sau invers). Pe laturi obtin 0.4mH. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Tot nu sunt lamurit. Inceputul si sfarsitul sunt chestii relative?Asa cum ai expus problema in prima postare asa explicatie am dat.Daca as avea acea inductanta pe masa intr-un minut as rezolva-o.Perechile de inceputuri sau sfirsituri acelea sint , 1 cu 3 si 2 cu 4.Poti sa le notezi cu steluta pe care perechi vrei.Luind in consideratie prima postare. Link spre comentariu
Vizitator F_ioan Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 asa vreau sa o folosesc. presupun ca nu merge sa o pun cu inceputurile oricum? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Daca poti sa ne expui si o poza te-am ajuta mult mai exact.Deobicei intrarile si iesirile sint notate pe asemenea filtre. Link spre comentariu
Vizitator F_ioan Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 nu nu este marcata Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 De exemplu daca notai si pe ce pini sint bobinele , puteam sa spun ce pini sa utilizezi pentru intrari si respectiv iesiri. Link spre comentariu
Vizitator F_ioan Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 uite. nu se vede prea bine , dar sunt pe lateral Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Am notat intrarile si iesirile.Le poti folosi si invers. Link spre comentariu
Vizitator F_ioan Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Multumesc mult.Nu conteaza aici cum le folosesc?Dar daca totusi as fi trebuit sa mi dau seama care -s inceputurile si care sfarsiturile , cum ar fi trebuit sa fac? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum