AlpHso Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Doresc sa-mi construiesc un agitator cu electromagneti si m-am cam impiedicat la schema de comanda a electromagnetilor. Electromagenetii vor fi pozitionati ca in schema de mai jos iar acestia vor atrage pe rand un disc din otel, disc ce va fi prins in centru pe un picior de cauciuc. Daca aveti idei, sfaturi sau orice altceva m-ar putea ajuta pt. a finaliza acest proiect, va rog sa postati fara ezitare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Schema pt leduri dianmice, cu pinul de reset legat la ledul nr 5.Cu tranzistori de putere si diode pt suprimarea autoinductiei Link spre comentariu
giongiu Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Asta? http://www.niqro.3x.ro/4017/4017.htm Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Da Pt oscilator se poate folosi si un 555. Link spre comentariu
AlpHso Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Bune schemele pt. inspiratie. Din pacate n-am la indemana un amarat de 4017 asa ca voi folosi numaratorul cdb490 si decodificatorul cdb442. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Am incercat si eu cu un magnet puternic de la o plita cu agitator de laborator. Agitatorul sub forma unui disc nu va merge. Trebuie un agitator sub forma unei baghete sau sub forma unei elice. Partea cu electromagnetii trebuie facuta pe principiul motorului pas cu pas sau pe principiul motorului cu rotor in scurtcircuit (ceea ce este mai greu). Depinde de ceea ce vrei sa faci cu agitatorul respectiv. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum