Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

agitator cu electromagneti

AlpHso

Postări Recomandate

Doresc sa-mi construiesc un agitator cu electromagneti si m-am cam impiedicat la schema de comanda a electromagnetilor.

Electromagenetii vor fi pozitionati ca in schema de mai jos iar acestia vor atrage pe rand un disc din otel, disc ce va fi prins in centru pe un picior de cauciuc.

Posted Image

Daca aveti idei, sfaturi sau orice altceva m-ar putea ajuta pt. a finaliza acest proiect, va rog sa postati fara ezitare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AlpHso

2

• Dr.L

2

• giongiu

1

• Taraxacus

1

Top autori în acest subiect

• 1 an mai târziu...

Am incercat si eu cu un magnet puternic de la o plita cu agitator de laborator. Agitatorul sub forma unui disc nu va merge. Trebuie un agitator sub forma unei baghete sau sub forma unei elice. Partea cu electromagnetii trebuie facuta pe principiul motorului pas cu pas sau pe principiul motorului cu rotor in scurtcircuit (ceea ce este mai greu). Depinde de ceea ce vrei sa faci cu agitatorul respectiv.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări