Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Port paralel

Georgefreerunner

Postări Recomandate

Dupa ce am vazut "posibilitatile" folosirii portului paralel m-am hotarat sa fac si acel proiect cu leduri/Am construit partea electronica acum faza e ca abia stiu sa programez led-urile sa faca jocuri interesante.Asta e ceea ce scrie in partea de help a programului ;"]Lalim Parallel Port Control Basic (.........)Programming Script===================Wait 2 seconds before next SLEEP 2SWait 200 mili seconds before next SLEEP 200MSLoop from begin {LOOP} Remark or comment #Input Trigger Output IF INP 119 255P remark:The 119 is value from status port and 255 is output these value must have 3 digits ,example 095,001 etc."Faza e ca eu vreau sa aprind doua led-uri diferite in acelasi timp.Am incercat codul :"dec 1pdec 2psleep 1sdec 2pdec 4psleep 1s".Dar nu merge un led din cele doua se aprinde si celalalt palpaie.Are cineva vreo idee cum as putea rezolva sa aprind doua led-uri simultan?Sau daca stie cineva alt program de control al portului paralel (program ce sa permita scrierea de algoritmi) il rog sa posteze aici.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• george2209

2

• Georgefreerunner

2

• crispus

1

• yo9hnf

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

:da Nu am inteles aproape nimic din ce ai zis.Poti trimite catre LPT urmatoarele valori (exemple) :170 = 10101010 = adica un LED aprins, unul stins etc5 = 00000101 etcProbabil ca nici tu nu intelegi nimic din explicatia mea :da
Link spre comentariu

@yo9hnfProbabil ca trebuia sa sublinieze ca foloseste utilitarul asta:

Lalim Parallel Port Control Basic

@Georgefreerunnerpune o schema ceva...cum ai legat LEDurile? Ce LEDuri sunt (culori, mA, V)?
Link spre comentariu

Nu cunosc datele ledurilor.Iti atasez o schema cum am facut daca esti interesat.Pe mine ma intereseaza cuum pot scrie in casuta aceea codul pentru a aprinde doua leduri simultan.

Posted Image

Posted Image

post-72825-139829704064_thumb.jpg

Link spre comentariu

Lasand la o parte lipsa rezistentelor pentru LEDuri care mi-a sarit imediat in ochi, la intrebarea asta:

Pe mine ma intereseaza cuum pot scrie in casuta aceea codul pentru a aprinde doua leduri simultan.

Ti s-a raspuns deja:

5 = 00000101 etc

Daca pui 5 se va aprinde ledul 1 si 3. Ai o 8bits la dispozitie dela 00000000 la 11111111.Daca pui 11111111 adica in zecimal 255 se vor aprinde toate.Acuma...nu stiu cat curent papa fiecare LED ca sa stii daca duce portul paralel...eu as pune in fata un tranzistor si pe colector cu rezistenta as pune LEDul. EX:http://www.fiz-ix.com/2012/11/how-to-us ... -a-switch/Sau poti face ceva cu tranzistori MOSFET daca vrei sa aprinzi/stingi repede de tot (frecvente mari).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări