cearda Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Va salut,ce triac as putea pune in locul lui: BTA 204 800B?Va multumesc. Link spre comentariu
pinky Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Fara a avea pretentia raspunsului corect, incerc sa-ti dau cateva coordonate dupa care sa te ghidezi in alegerea inlocuitorului. Sunt sanse extrem de mici sa gasesti un inlocuitor cu exact aceiasi parametrii. De aceea, cand cauti un inlocuitor, trebuie sa citesti fisa tehnica a acelei piese si sa cauti un inlocuitor care va avea unii dintre parametrii identici iar altii mai buni. La un tiristor inlocuitor urmaresti urmatorii parametrii: -VDRM - sa fie identic sau mai mare -ITSM - sa fie identic sau mai mare -IT(RMS) - sa fie identic sau mai mare -IGT - sa fie identic sau mai mic, dar nu cu mult mai mic deoarece poate fi actionat accidental din curenti paraziti -dVD/dt - sa fie identic sau mai mare Pe langa acesti parametrii, in unele montaje mai pot avea importanta si alti parametrii, depinde ce face acel tiristor. Nu ai mentionat in ce montaj doresti sa inlocuiesti, asa ca vorbesc la modul general. Din cate am citit si eu scris de alti electronisti, deobicei piesele sunt supradimensionate cel putin cu 25%, astfel ca ai putea folosi, cu un oarecare risc, si piese cu parametrii mai slabi. Dar asta fac electronistii cu temeinice cunostinte, care studiind schema, pot jongla la parametrii. Eu nu te sfatuiesc sa faci asa. Avand in vedere tot ce ti-am zis, probabil ca ai putea folosi in conditii de siguranta urmatorii inlocuitori: BTA12-800BRG , BTA16-800BRG , BTA16-800BWRG , BTB24/800BW . Daca ne zici la ce vrei sa folosesti triacul, poate ca alti useri te vor indruma spre alte modele de triac. E gresita ideea ca ar exista piese identice dar cu denumiri diferite. Situatiile sunt destul de putine. In urma cu 25 de ani era valabila ideea deoarece existau in blocul sovietic clone mai mult sau mai putin reusite ale pieselor fabricate in occident. Link spre comentariu
cearda Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Este de pe o sursa de la un aparat de cafea. Link spre comentariu
pinky Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Nu trebuie sa citezi ce am scris. In partea de jos a paginii, in stanga, ai butonul "Raspunde". Foloseste-l. Citezi doar fragmente de text carora vrei sa le raspunzi punctual sau daca raspunzi la o postare mai veche. Daca raspunzi la postarea anterioara raspunsului tau, nu e necesara citarea.De ce te zgarcesti in informatii? Sau platesti internetul la numar de caractere scrise?Ce fel de aparat de cafea? De facut cafea, de macinat cafea, de prajit cafea, uz casnic, uz industrial ? Are motor? Daca are motor, ce putere are motorul? Cati wati consuma aparatul?Daca respectai regulamentul forumului si dadeai toate aceste informatii, problema ta era rezolvata deja. Asa, poate o sa te inveti sa scrii cu subiect si predicat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum