Adrian_BBS Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 in datasheet zice ca tensiunea de alimentare recomandata este de +/-15Vcc si 9Vcc cum e in schema mi se paru prea putin, tocmai de aceea alimentarea este reglabila pana la +20Vcc... Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Nu ajută la nimic alimentat mai sus.Cum să nu? Doar aşa obţii dinamică şi raport semnal/zgomot bun. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Ți-aș fi recunoscător dacă mi-ai explica cum îmbunătățești raportul semnal zgomot cu o alimentare mai mare . În ce privește dinamica , în principiu ai dreptate , dar - amplificarea globală este 1 deci avem ieșire de ordinul a 2-3 V sau mai puțin deci consider că 15V alimentare e suficient. Dacă discutăm de alte cifre decât cele considerate de mine , atunci mea culpa !PS Aș mai vrea să observ că la 15 V curentul prin tranzistor este de aproape 230 mA iar disipația pe rezistență ( și pe tranzistor ) de câte 1,7W. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Dacă vorbim de cîştig unitar, atunci nu are importanţă alimentarea, atîta timp cît asigură excursia completă a tensiunii de ieşire.Dacă nu ai cîştig unitar, ci mai mare, ca să măreşti raportul semnal zgomot, ai două posibilităţi:1. Mişcorezi amplitudinea zgomotului;2. Măreşti amplitudinea semnalului faţă de zgomot.Ca fapt divers, cîştigul respectivei scheme e fix 2. Divizoarele de pe intrări sînt puse pe post de potenţiometru în schemă, sper că-şi dă seama toată lumea că n-au ce căuta acolo. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 1. Eu am comentat STRICT schema , nu am făcut presupuneri - cele pe care le faci tu, sunt corecte de altfel. Chiar și așa , rămăn la părerea că ajung 15V . Schema originală era cu +/- 4,5V dacă nu mă înșel. http://headwize.com/?page_id=707 2. Sunt de acord cu ce spui tu în legătură cu zgomotul doar că niciunul din factori nu depinde de tensiunea de alimentare - nici amplitudinea semnalului nici zgomotul la intrare ( căci ăsta dă raportul semnal zgomot ). Mă refer, desigur, la o schemă care funcționează în regiunea liniară - nu limitări, etc. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 asa arata amplificatorul meu de casti, mai am de montat (nu am gasit) 1 led, 3 rezistente si 5 conectori si il pot testa.....rezistentele pt. incarcarea condensatorilor de pe iesire vor fi montati pe conectorul jack de pe panou... http://tinypic.com/view.php?pic=155jmes ... u1toPtqM7E Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 am terminat amplificatorul si functioneaza, cu mentiunea ca in loc de 43K am pus 42K si in loc de 470uF pe iesire am pus 680uF....observatii: - la +15Vcc se incing foarte tare rezistentele de 33ohmi din emitoare, radiatoarele sunt caldute - la +10Vcc rezistentele se incing aproape la fel de tare ca la 15Vccma gandesc ca in loc de 33R/3W sa pun 2x68R/3W in paralel, poate se incing mai putin...are cineva alte idei? Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 cam asa arata amplificatorul acum, am ascultat vreo 30min cu el alimentat la 10Vcc, radiatoarele tranzistorilor (cele verzi) au mai mult de 30gC iar rezistentele de 33R se cam incing, chiar daca am pus cate 2 de 68R in paralel....ma gandesc sa pun un radiator comun si mare pt finali si stabilizator si sa pun cate 3 rezistente de 100R/3W in paralel (la cele de pe iesire) si sa vad ce se intampla... http://tinypic.com/view.php?pic=2dtmwxk ... vPam_tqM7E http://tinypic.com/view.php?pic=6sgity&s=8#.UvPatPtqM7E Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Am postat mai sus despre disipație ... Dacă se încing la 30 - 40 - 50 °C și se stabilizează în , să zicem 30 minute , nu e nicio problemă. Dacă se încălzesc în continuare trebuie să faci ce ai zis. Link spre comentariu
adrianf88 Postat Martie 5, 2014 Autor Partajează Postat Martie 5, 2014 AdrianBBS poti sa postezi te rog traseele folosite de tine si sa spui daca ai adaugat ceva in plus in design? Ma tot uit pe pcb-ul postat de tine, dar nu pot sa il urmaresc pe schema ca sa imi dau seama ce si unde vine... Nu de alta dar vreau si eu un pcb cu partea de alimentare direct pe placa (traf + punte redresoare) si singurul pcb apropiat e asta al tau. Tot vreau sa ma apuc si eu sa il fac dar ba nu am timp, ba nu am bani, ba nu gasesc componente... Dar poate daca fac si eu board-ul poate reusesc si eu sa ma tin de el, ca am aproape toate componentele inafara de un transformator si o punte redresoare...De exemplu, alea 2 incercuite cu rosu ce sunt? Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 cablajul pe care l-am folosit eu nu este diferit decat prin faptul ca alimentarea este reglabila si ca filtraj are mai multi condensatori in paralel fata de cablajul pe care l-am postat unde sursa este fixa + un singur condensator de filtraj (intr-un fel diferenta nu este prea mare)....din pacate nu poate fi inclus un traf pe cablaj pentru ca nu se stie ce traf vei folosii implicit dimensiunea lui si asezarea terminalelor....iar pcb-ul va trebui sa-l refaci tu sau sa ti-l refaca careva pentru ca nu mai am fisierele in eagle....ce nu e inclus pe cablaj sunt 2 rezistente pentru incarcarea condensatorilor de pe iesire (a vorbit franzm cateva pagini mai inapoi) - ce ai incercuit tu cu rosu sunt 2 condensatoare de 100n.....dar tu parca te apucasei de alta schema...succes Link spre comentariu
adrianf88 Postat Martie 5, 2014 Autor Partajează Postat Martie 5, 2014 Pai al tau nu e dupa schema asta? download/file.php?id=51510&mode=view Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 ba da, si daca urmaresti schema si cablajul pus de mine sunt toate piesele acolo, numai ca in loc de dioda aia eu am pus o punte si mai are inca un condensator de 100n in plus.... Link spre comentariu
adrianf88 Postat Martie 8, 2014 Autor Partajează Postat Martie 8, 2014 Cu putin noroc maine termin amplificatorul. Am facut board-ul, maine ma duc sa fac pcb-ul la cineva si apoi urmeaza asamblarea. O mica intrebare inainte de a face poate o prostie... Eu vreau sa il fac modular. Cu sursa separat si amplificatorul separat. Practic 2 PCB-uri. Asta pentru ca inca nu am gasit un transformator pentru el si ma gandesc sa il alimentez dintr-o sursa de calculator, eventual poate chiar sa il incorporez in carcasa de la pc cumva pana ii gasesc un transformator. In fine... Sa revenim la intrebarea mea... Vreau sa fac un pcb cu ce am incercuit cu rosu si unul cu ce am incercuit cu verde. Daca alimentez direct pcb-ul facut din schema incercuita cu verde dintr-o sursa de pc, o sa functioneze? Link spre comentariu
franzm Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Ce fel de sursa PC? ATX sau alimentator de laptop? Din sursa ATX nu prea va functiona. 12V-0,7V=11,3V la intrarea în 7809. 9V+ca 2V (LEDul)=11V la iesirea din 7809. Un 7809 are nevoie de minim 2V între intrare si iesire pentru a functiona corect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum