Adrian_BBS Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 acum, macar de l-ar realiza careva si sa puna o poza pe forum cu realizarea... Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 o constructie foarte frumoasa la amplificator - gasit pe google http://www.instructables.com/id/Crystal ... Amplifier/ Link spre comentariu
adrianf88 Postat Decembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Pfffff... Dupa niste probleme destul de grave de familie, am reusit sa ma mai intorc si eu prin taramul vostru. Si vreau sa ma apuc de constructia amplificatorului asta... Din pacate nu am reusit sa gasesc o sursa de alimentare pentru el. Am inteles ca cea mai simpla se face dintr-un transformator + punte redresoare + condensator de filtraj. E cineva indeajuns de bun sa imi ofere niste link-uri de pe TME cu astea 3 produse? ca sa le pot lua si sa termin in final si acest mic proiect al meu? Multumesc din suflet tuturor! ratza zicea ceva de transformator ca ar fi ok unul de 1A. Pe TME sunt sortate dupa VA. 1VA e ok? Ca sa nu mai zic ca nu au nimic de 15V si 1VA. Doar de 15V si 0.5 VA, 0.6VA, 1.5VA si mai mare de atat http://www.tme.eu/ro/details/tez1.5_d_1 ... 5d23015v/# asta ar fi ok? Link spre comentariu
George Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 La ce tensiune trebuie alimentat amplificatorul pentru casti? Care e schema amplificatorului? Link spre comentariu
adrianf88 Postat Decembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Amplificatorul este acesta din topicul in care postam. Schema e asta: download/file.php?id=51510&mode=view si ar trebui alimentat de la 15V Link spre comentariu
adrianf88 Postat Decembrie 26, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Nu poate nimeni sa ofere o parere? :( Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 15V x 1A = 15VA Link spre comentariu
adrianf88 Postat Decembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Ok... Deci am rezolvat si partea cu transformatorul. Multumesc din suflet UDAR! O punte redresoare poate cineva sa sugereze? Si un condensator de filtraj ok? Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Ai toate elementele in schema . PS Nu fac comentarii asupra schemei ! Link spre comentariu
adrianf88 Postat Decembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Nu inteleg... Schema e doar pentru amplificator. Partea cu alimentarea era vorba ca o am si nu a fost integrata in schema. Dar cum alimentatorul ala al meu de 15 V e busit, trebuie sa imi fac eu unul. Din transformator + punte redresoare (preferabil patrata nu din 4 diode) si un condensator de filtraj. Puntea redresoare eu nu o vad in schema... Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Iarta-ma, pe schema pe care ai postat-o mai sus apare : sursa de 15V, dioda, condensatorul de filtraj, stabilizatorul de tensiune - nu ne uitam la aceeasi schema ?Am inteles ! Vrei sa mai pui o punte redresoare inainte ( sau mai bine in locul diodei ) , foarte bine. Deci elimina dioda 1N4004 si pune in locul ei o punte de 2-3A, inlocuieste condensatorul de filtraj cu unul de 2200µF/25V , leaga transformatorul la bornele de alternativ ale puntii - preferabil printr-o siguranta de 1A si gata. Link spre comentariu
adrianf88 Postat Decembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Am inteles si eu acuma cred... Dioda aia 1n4004 are rol de punte redresoare... Pot sa cer o mica schema cu o punte redresoare in loc de dioda aia? Si se poate un link de la TME cu puntea redresoare recomandata? Ca sunt mai multe de 3 - 4 A pe tme, fiecare cu alta tensiune inversa maxima... Care ar fi tensiunea maxima inversa recomandata? Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 La limita ajunge si de 50V. Pentru siguranta de la 100V in sus. Majoritatea puntilor disponibile sunt la tensiuni mai mari. Daca vrei de la magazinul mentionat selectezi "punti redresoare diode unifazica" pui filtrele pe 100-200-400V si pe 2-3-4A si iti arata peste 10 modele.Si o schema de principiu Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 tensiunea maxima de alimentare a amplificatorului e data de tensiunea de alimentare a integratului....as vrea sa-l alimentez intre 15Vcc - 20Vcc, 20Vcc mai degraba ?download/file.php?id=51510&mode=view Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Nu ajută la nimic alimentat mai sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum