adrianf88 Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Buna ziua, buna ziua toata lumea! As avea si eu nevoie daca se poate de o schema si o lista de piese pentru un Cmoy mai special. Mi-am schimbat PC-ul si pe el castile mele se aud extraordinar de incet. Si nu e vina lor pentru ca pe alt calculator si pe un laptop ale unui amic se aud incredibil de tare. As vrea sa il alimentez de la un incarcator de 15V care il am prin casa. Cam in genul lui asta de aici: http://www.instructables.com/id/Crystal ... Amplifier/ As urma instructiunile de acolo dar din pacate ala nu are buton de volum. :( Ca asta de aici: http://www.jdslabs.com/item.php?fetchitem=cmoybb203 Din pacate tot ce gasesc cu ajutorul lui nea Goagal sunt scheme care au mereu ceva lipsa. Ori alimentarea de la retea, ori butonul de volum, ori cine stie ce... Din cate am mai citit, as vrea sa folosesc condensatori cat mai mari pentru a obtine un sunet mai bun. Cel putin asa scrie aici: http://tangentsoft.net/audio/cmoy-tutor ... s.html#req In acelasi timp am citit undeva ca Cmoy-ul are ca default un "virtual ground" dar care se poate inlocui cu un "active ground" pentru a inlatura zgomotul. As vrea daca se poate sa folosesc un amplificator mai bun, ceva in genul lui AD825 care am inteles ca ar fi cel mai bun. Daca e cineva indeajuns de bun sa imi ofere o schema pentru un Cmoy care poate fi folosit conectat la retea, cu buton de volum si cu un amplificator decent, as ramane vesnic indatorat. Din pacate sunt la inceputurile electronicii si nu stiu sa imbin mai multe scheme de pe net... :( multumesc anticipat tuturor si raman dator cu o bere! icon_jook Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Eu zic să laşi CMoy baltă. Îţi pierzi timpul inutil, nu are capacitate mare de curent pe ieşire şi sună ca strîns de boaşe. Orice operaţional i-ai pune, tot ca dracu' sună. Mai bine ia-ţi un TPA6120 şi fă-ţi un amplif de calitate. Link spre comentariu
adrianf88 Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Salutare ratza! Noi 2 ne cunoastem de undeva. Nu stiu de unde. Poate de pe alte forumuri... Oricum.. Sa revenim. Nu ma deranjeaza deloc sugestia. Problema e ca sunt un incepator amarat si Cmoy-ul era ceva simplu, rapid si ieftin care sa imi dea un plus de volum la casti. Daca ai o sugestie draguta, usoara de facut, cu componente putine astfel incat tot amplificatorul sa nu fie prea scump, eu sunt deschis la orice sugestie. Ai o schema ceva cu amplificatorul ala? Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 O am pe undeva, dar tre' s-o caut. Dacă nu, o fac din nou. Iniţial eu foloseam schema asta de jos pentru serviciu, pe urmă mi-au crescut pretenţiile şi am trecut la TPA. Link spre comentariu
adrianf88 Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Asta pare simpluta si eleganta. Astept varianta cu TPA sa o vad si pe aia si apoi o sa ma hotarasc. Oricum multumesc din suflet de sugestii! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Intra in " semnatura " mea si vei descoperi acolo cel mai performant amplicator de casti , fara reactie negativa globala ( Lehmann Black Cube ) extrem de bine apreciat de audiofili , evident la categoria lui ... Nu este STAX , dar nici prea departe . Poti cauta review-uri pe net despre firma producatoare , utilizatori sau preturi etc si te vei convinge ca este 100% ce iti trebuie , multumita lui Alex MM .Este de o simplitate incredibila fata de performantele pe care le ofera ! Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Eu m-am jucat ceva timp cu CMOY. Am pus detalii Aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=26&t=97959&hilit=cmoy&start=30#p1020238. TPA 6120 intr-adevar este superior, insa TPA-ul este implementat cu mai multa rigoare pe partea de alimentare. Conteaza mult implementarea. Link spre comentariu
adrianf88 Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Multumesc tuturor pentru sfaturi si pt timpul acordat, dar mi-am prins urechile! Acuma nici nu mai stiu ce sa aleg! cmoy, tpa6120, Lehmann Black Cube ) Vreau doar ceva simplu de facut, ieftin si care sa imi dea un plus de volum la casti. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Am găsit proiectul, era bine dosit. Să dai un ratsnest în PCB ca să se umple planul de masă.EDIT: Să nu folosiţi căcaturile alea de surse. Sînt oribile. Link spre comentariu
flores72 Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Multumesc tuturor pentru sfaturi si pt timpul acordat, dar mi-am prins urechile! Acuma nici nu mai stiu ce sa aleg! cmoy, tpa6120, Lehmann Black Cube ) Vreau doar ceva simplu de facut, ieftin si care sa imi dea un plus de volum la casti.SalutPoate te ajuta aceasta schema: Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Majoritatea schemelor sunt foarte simple , merita sa le probezi pe toate , facand montajele in aer sau pe cablaj de test cu gaurele . Doar asa vei afla care schema este mai buna si este compatibila 100% cu castile tale ! Link spre comentariu
adrianf88 Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Multumesc tuturor pentru raspuns!@ratza Varianta cu TPA6120 cred ca sare din schema pentru simplu fapt ca ar fi mult prea scumpa. Numai tpa-ul si cei 2 opa 2134 costa impreuna pe tme undeva la 30 RON. Daca cumpar de la magazin din iasi ma ajung cam 50 ron... ceea ce zic eu ca nu se merita pentru niste casti de toti atatia bani. Ar fi un proiect incitant de facut, detaliat si foarte dragut dar imi depaseste posibilitatile financiare... sau ma rog... disponibilitatea mea de a cheltui suma respectiva. Oricum iti multumesc de sugestie! Apreciez timpul si efortul depus pentru a ma ajuta.@flores72 Schema ta nu e prea diferita de cea postata de ratza prima oara... Dar multumesc de sugestie! Care e mai buna? Asta a ta sau prima postata de ratza oare? Si sunt mai bune decat o schema clasica de Cmoy? Si de ce se folosesc 3 potentiometre de 47k? inteleg. 2 pentru volum si unul pentru balans dar nu se poate simplifica astfel incat sa folosim doar un potentiometru pentru volum pentru ambele canale si balansul sa dispara? Sunt sigur ca nu as vrea sa am volum mai puternic pe un singur canal... Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 E un singur OPA. Pînă la urmă am pus LM4562, dar mi-a fost lene să mai modific în schemă. Nici decuplările nu sînt doar cele din schemă, am un sandviş de vreo 3 condensatoare de valori diferite puse unele peste altele (4n7, 220nF şi 10uF). În orice caz, sunetul e foarte bun, doar că am zgomot din cauza surselor. În căştile mele nu se aude nimic, dar în unele cu sensibilitate de peste 105dB e deranjant.Schemele alea cu doi tranzistori au două potenţiometre, cel de volum e cu două piste, iar la balans poţi renunţa liniştit. Link spre comentariu
adrianf88 Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 4 Curiozitati si/sau rugaminti mai am la voi.1. Care schema e mai buna? Cea cu 4 BC549C sau cea cu 2 BD243C si 2 BC549C ?2. Sunt mai bune schemele acestea 2 decat un Cmoy simplu?3. Poate cineva sa imi faca un PCB pentru schema de la punctul 1?4. Pot sa alimentez schema de la punctul unu de la orice sursa de curent? Adica ii atasez o mufa si o pot conecta la orice adaptor de priza care da voltaj de 6-20V? Sau mai e necesara o sursa separata pentru a nu avea zgomot? Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 1. Oricare.2. Nu chiar.3. Fă-l pe placă de test, nu merită cablaj.4. Trebuie să ai grijă cu alimentarea, tot riplul trece în căşti, rejecţia e inexistentă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum