Vizitator centex Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Daca cineva a mai incercat sa construiasca generator pt. eoliana din alternator auto, poate ar fi bine sa facem o enumerare a acelora care se preteaza, cat de cat, pt. eoliana. Eu am dezmembrat unul de dacie, insa m-am poticnit la ax+angrenajul de gheare de matze. Nu am putut cu nimic sa-l scot. Cred ca sunt prinse cu ceva presa hidraulica.Va intreb, pt. ca stiu ca multe din garajele de dezmembrari dau spre vanzare inclusiv alternatorul. Poate gasim ceva mai convenabil ca pret dar si ca performanta. Sunt convins ca cel de dacie nu este neaparat cel mai indicat. Stiu ca cea mai buna solutie este cea a lui Arcadius, insa nu toti dispun de posibilitati de strung, freze si alte minnatii practice de genul acesta. Iar destui vor o solutie de 100-200w maxim pe 12v, care sa le tina bateriile in ..forma. Link spre comentariu
aerodinamic Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Alternator modificat cu magneti neo Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 aerodinamic poti da mai multe detalii despre acel alternator din film , daca tu l-ai construit poate ne impartasesti cate ceva despre constructia lui cum ai facut rotoul ce magneti ai folosit, statorul daca l-ai rebobinat etc. daca ai avea si ceva poze nu ar strica . spor . un film interesant , http://www.youtube.com/watch?v=P5I2JCwlFDY Link spre comentariu
aerodinamic Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 vfp mihai alternatorul este de autobuz lam rebobinat cu 22 spire pe bobina. Rotorul lam facut la strung din otel am ferezat locasuri pentru magneti neo. 50x20x10 mm N48.Puterea pe care am obtinuto 18,75 A- 28,8V 540W la 420 rot.minut pale 2,6 metri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum