and69 Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Buna ziua. Solicit celor dispusi sa participe la aceasta discutie, opinia privind proiectarea si realizarea unor incinte cu difuzoare Altec Lansing 604-8K duplex. Pun la dispozitia dvs. datele tehnice in rezumat; cartea tehnica a difuzorului si schita Cabinetului 620 nu pot fi atasate, dar se gasesc pe internt! Personal, nu dispun de abilitatilatea de a realiza in regim DIY aceste cutii deci, o data finalizat proiectul voi apela pt constructie la un atelier specializat de tamplarie sau la un constructor pasionat. Aviz doritori de o colaborare pt acest proiect. Multumesc Altec 604-8K (first 604 with Ferrite Ceramic magnets)16" Duplex Speaker Magnets: Ferrite CeramicPower Rating: 75 Watts continuous pink 60Hz - 20kHz AES Sensitivity: 98.5dB SPL/1W@1m or 116.8dB SPL at 75W Free Air Resonance: 28Hz Response: 60Hz - 20kHz Crossover: 1500Hz Network: matched crossover with parallel filters, 8 ohms Impedance: 8 ohms 902 HF driver with Mantaray constant directivity horn 60° horizontal x 40° verticalCone: paper cone with an "accordion edge" cloth surround Frame: 16" die cast aluminum frame dark gray paint Weight: 34 lb.Note: 604-16x has 16 ohm voicecoils, 604-168x has 8 ohm LF and 16 ohm HFcomment: more sensitive "SPL" ratings than previous model 604's - smoother HF dispersion due to the CD "Mantaray" horn and improved crossover networks. UREi adapted with introduction of 800"A" series (811A, 813A, 815A)Altec started marketing the 604K as a "ceiling speaker" and introduced various impedance combinations for OEM and direct bi-amping. New high power Duplex speakers were introduced. All these were discontinued with rest of Altec line in 1998. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 detalii despre cutie se pot gasi in pdf inaltime 75cm latime 58cm si adancime 38cm volum 170L (si merge o frecventa de acord pe la ~33hz) frecventa de taiere pe la 1500hz,cu ord 2 pe wofer si 3 pe inalta se dau pana si parametrii difuzorului de joase,desi ar trebui remasurati daca se poate: Fs 24 hz Vas 510L Qts 0,287 (s-a strecurat o greseala acolo,nu are cum sa fie 0,9287 dupa formula de calcul a Qts) faci rost de niste mdf de 22-25mm si faci o cutie de proba schema la filtre se gaseste pe net? ar merge putin optimizata pt ca este cam sus nivelul inaltei peste 1000hz din ce se vede in graficele lor daca poti masura raspunsurile difuzoarelor ai putea sa te gandesti si sa faci cutia putin mai ingusta si mai inalta,ca pt vremuri moderne Link spre comentariu
and69 Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Exista schema filtrelor Am cautat pe net si cred ca am gasit-o (schema adoua din atachment) Imi va fi utila pt eventualele modificari. Privitor la cutia propiu-zisa, ati intuit bine, imi doresc sa iasa o pereche de incinte bine acordate (dar cum?) si aspectuase. La realizare cutiilor nu ma incumet sa particip, apelez la oameni priceputi. Evit asfel cel putin risipa de material si riscul de avea in final un produs facut pe genunchi, cum se zice. PS: in atachment nu se afla doar schema filtrelor ci si a unui final cu tuburi electronice produs de Altec Lansing. Poate va fi utila cuiva... Am postat-o dintr-o eroare/confuzie, dar ma gandesc ca in final am gresit bine. crossover Altc, model 19 Network.pdf Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Ai cumparat difuzoarele? In ce stare sunt? Eu am lucrat un pic cu Altec 414A/806A/811. https://picasaweb.google.com/1155868376 ... ecMonitor# Link spre comentariu
and69 Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Va salut. 1) L-eam cunparat 2) 9 din 10 3) Aveti P.M. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum