Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect incinte cu difuzoare romanesti IEI

twizar

Postări Recomandate

Un post complet off-topic, dar poate unele dintre aceste difuzoare trezesc amintiri placute unor colegi de pe forum :)

Numerotarea o sa fie in continuarea celor trei de la inceput.

4. Difuzoare IEI de banda larga, 10x15cm, 3W, 8 ohmi

Posted Image

Posted Image

5. Difuzoare Elcomp SA de banda larga, 10x15cm, 20W, 4 ohmi

(Elcomp SA este fosta IEI. Difuzoarele sunt de pe Dacia Solenza. Partea centrala din hartie de la aceste difuzoare, dupa cate imi dau eu seama, este facuta in aceleasi matrite ca si modelul anterior. Din pacate cine mi le-a vandut le-a lipit cu scotch si s-au pierdut inscriptiile de pe ele.)

Posted Image

Posted Image

6. Difuzoare IEI octogonale de banda larga, 12cm diametru, 8W, 8 ohmi

Posted Image

Posted Image

7. Difuzoare IEI de inalte, 7cm diametru, 10W, 4 ohmi, 5000-18000Hz

Posted Image

Posted Image

8. Difuzoare romanesti de banda larga, 18cm diametru, ?W, 3 sau 4 ohmi

Posted Image

Posted Image

9. Difuzoare romanesti de banda larga, 18cm diametru, 0.25W, 3 sau 4 ohmi

(Se foloseau la radioficare.)

Posted Image

Posted Image

10. Difuzoare romanesti de banda larga, 18cm diametru, 2.5W, 3 sau 4 ohmi

Posted Image

Posted Image

11. Difuzor romanesc de banda larga, 13x18cm, ?W, 720 ohmi

(Scos dintr-un televizor si stricat de mine cand aveam vreo 12 ani. Avea magnet alnico, pe care l-am inlocuit, cand am refacut si bobina, cu unul de Ford gasit pe jos pe strada. L-am rebobinat cocolos in jur de 8 ohmi. Il vopsisem ca sa nu il afecteze apa, pentru ca l-am folosit la o sonerie exterioara. Acum imi pare rau sa il arunc, chiar daca este inutil.)

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Ti-am dat forward unui mail in care cineva imi facea o oferta, cu doua astfel de difuzoare in stare perfecta. Nu stiu daca le mai are sau nu, dar merita sa incerci sa-l contactezi. Evident, daca nu ai gasit deja.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator antifascist

sfatul cu OB a fost dat la bataie de joc. iar cei ce merg mereu cu elaborarile la procesari de sunet, stim de care sint (vezi numele meu, denota constiinta faptului ca stiu cu cine ce). taie peste ele! alea sint facute pentru incinte inchise. iar incintele inchise, daca sint bine facute, iti ofera cel mai placut sunet pentru urechea umana. sistemul auditiv uman este normal orientat sa recunoasca ca sunet cald o voce umana. sunetul vocii umane este un sunet *rezemat pe material cu recul limitat (ca sa o spun cit mai simplu). sunetul unei aripi de pasare sau a scuturatului de covoare, ca si sunetul boxelor reflexe, sint sunete sa zicem straine omului (comparativ cu primele). bine, exista oameni care simt satisfactia data de degenerarea muzicii in forme ce tin de o *muzica de pompa* (la propriu, ca pompa cu care desfunzi chiuveta, sau mai precis ca pomparea rahatului la toaleta infundata). exista motive foarte puternice pentru care bass-reflexul a devenit atit de utilizat. luati asta ca un bun indicator despre cit de suciti au ajuns oamenii zilelor noastre

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Profit de reinvierea acetui topic pt a face o corectura - Victor a avut dreptate, difuzoarele de bas in cinematografe erau RFT si uneori Tesla.

In mod evident am intrebat persoana nepotrivita si am raspandit un raspuns gresit.

Imi cer scuze.

Scuze si de off-topic.

Link spre comentariu

doamne , ce amintiri........in pozele cu difuzoare de mai sus la pct 6 , acel difuzor octogonal cu suspensie verde ...........in 1997 din alocatia stransa pe un an mi-am luat primele mele boxe , erau cu fata nedetasabila textila , cam vreo 35 cm inaltime, furniruite cu un singur dif in mijloc................amplificate de un amp diy cu un kit auto de 2x25 w, asta a fost primul meu sistem............................le stie cineva?

Editat de quasimodo
Link spre comentariu

Eu intrebam de acele difuzoare pentru ca azi am cumparat o pereche ..ca cele de la punctul 10..impecabile. Acum 4 zile a fost dezmembrat radioul si difuzoarele avand protectie "anti soare" din toate partile....pot spune ca arata impecabil. Tusul acela sau ce o fi el....este mai viu ca niciodata.

Nu urca mai mult de 12khz ..dar sunt niste difuzoare incredibile....si sunt destul de adanci,destul de bine lucrate pentru vremea aia.

Enescu 2 era echipat cu aceste difuzoare de 18cm diametru?

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Au fost mai multe radiouri cu difuri de acest gen, mai multe detalii poţi afla de la lămpari. E normal să nu urce prea mult în frecvenţă, datorită construcţiei şi utilizării, acele radiouri nu urcau nici ele prea sus, doar cele care aveau şi banda MF erau ajutate cu difuri de înalte să atingă 15kHz, însă foloseau difuri de calitate mai bună, de regulă RFT ovale de 6W, findcă erau scule scumpe atunci.

La acelaşi diametru existau şi difuri de 0,25W ptr radioficare în cutie de lemn. Alea erau mai rigide la membrană.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări