Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

gorenje wa50100

mircea65

Postări Recomandate

Buna ziua.la ac. masina de spalat nu incalzeste apa, mai exact releul care comanda circuitul de incalzire nu se alimenteaza cu 12v cc, si cred ca din ac. cauza scurteaza si durata programului-practic trage apa invatre, dupa care evacueaza apa. Rezistenta este buna. Va rog un sfat- ce ar putea fi: senzor temp., modul electronic, etc.... si uneori miroase puternic a incins.cu stima!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ruscanusorin

5

• mircea65

5

• euvasile

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Verificati lipituri reci pe modul,mufele la rezistenta si senzor (ntc),valoarea ntc si rezistenta sa nu dea la masa. Decapsulati acel releu si curatati pastilele de contact.Cat timp invarte cuva dupa ce trage apa pana la evacuare?

Link spre comentariu

Sa o iau pe rand:-modulul l-am verificat cu lupa de mai multe ori, este OK-rezistenta nu da la masa- mufele sunt stranse bine-ntc-ul are rezistenta de 47kohmi la temp. mediului ambiant-releul nu l-am desfacut deoarece lipseste tens. de 12vcc de pe bobina lui si nu cred ca asta ar fi problema.Dupa ce trage apa invarte vreo 10min. continuu, apoi evacueaza apa, apoi clateste si centrifugheaza.Multumesccu stima!

Link spre comentariu

Dupa parerea mea, cred ca valoarea ntc nu este corecta, la 20 grade ambient trebuie sa aiba 20....22k ohmi. In poze este ntc-ul de la masina ta. Ori este defect, ori nu ai masurat bine.

post-66077-139829704774_thumb.gif

post-66077-139829704775_thumb.gif

Link spre comentariu

ntc-ul are valoarea corecta de 47k

Ar fi bine sa avem un datasheet de la acest ntc k276 cod producator 581213 de unde sa rezulte ca are aceasta valoare de 47k ohmi, daca detineti asa ceva va rog sa-l postati. Eu din pacate nu am asa ceva.
Link spre comentariu

L-am masurat bine, aceasta este valoarea-si eu m-am gandit ca este cam mare 47k, dar ...Pe modul am verificat cam tot, insa o sa incerc sa schimb si electroliticii si sa vad ce se intampla. Masina nu a functionat f. mult, dar cine stie.multumesccu stima!

Link spre comentariu

Nu vad sa fie nici o problema daca intradevar valoarea ntc este alta fata de cea inscriptionata, apa ar trebui sa o incalzeasca ori mai mult , ori mai putin. Defectul este pe placa electronica undeva.Acel releu este comandat din procesor, ar trebui sa se alimenteze in momentul in care masina isi termina perioadele de alimentare cu apa , rotire stanga dreapta.Am avut un alt tip de masina care si dupa rescrierea memoriei tot nu a incalzit apa.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Revin-am scos modulul electronic si am luat la puricat fiecare componenta si am descoperit la un tranz smd pe care scrie 3Bs(se pare ca este BC586B), intre baza si colector rezistenta zero, nu l-am demontat inca sa-l masor afara. M-ar interesa daca pot monta 2SA1013 tot PNP, deasemeni am mai gasit o componenta SMD cu 3 pini ca un tranzistor pe care scrie A7s(se pare ca este o dioda dubla-BAV99), care masurata indica diferit fata de aceleasi 2 piese cu aceeasi notatie existente pe modul si nu stiu cum este corect. Am schimbat toti electroliticii de pe placa, precum si rezistenta de incalzire, mai putin senzorul de temp-manifestarea este la fel.La masurarea SMD-ului A7s, intre pin1si 2 am 1,2kohmi, iar intre 1si3-600ohmi, fata de ceilalti 2 unde in ambele variante imi indica 600ohmi. Va rog cateva lamuriri si daca pot monta in locul BAV99 2 diode 1n4148.multumesccu stima!

Link spre comentariu

In primul rand dezlipiti componentele si apoimasurati-le,in montaj va pot duce in eroare masuratorile.Conform parametrilor ,in locul lui a7s s-ar putea pune 2 diode 1n4148.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări