hpavictor Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Poate fi folosita schema atasata , dar legaturile la tuburile finale sa fie adaptate corespunzator............. Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 si daca pun 6P36C in loc de PL509 in schema propusa de Ilie Mihaescu in Tehnium....contratimp cu PL509 - 100W/8ohmi..stie cineva ce modificari trebuie sa fac...sunt cam in ceata..in prospectul tubului scrie ca stie 12W/buc..Ua 250V....si in schema originala Ua este 400V pt PL509/PL500...si mie ca si altora ne plac tuburile rusesti... Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 6P36 sau PL500 sau PL504 erau tuburi folosite la baleiajul orizontal pentru tv a/n.PL509 era tubul folosit la baleiajul vertical pentru tv color iar PL519 la baleiajul orizontal.Astea sunt tuburi care au puteri disipate mult mai mari decat PL500 si lucreaza la tensiuni si curenti mai mari.Nu degeaba inca se mai folosesc EL509 la amplificatoarele RF pentru CB.Un mic exemplu, cu un EL509 se pot obtine 100w out, cu EL519 pana la 150w out iar cu PL500 cu 2 tuburi in contratimp maxim 80w. Asta pentru un amplificator RF, pentru audio puterile sunt mult mai mici.Daca vrei sa construiesti amplificatorul din Tehnium, trebuie sa schimbi cam tot pentru a obtine maxim din tuburile de care dispui.Trafo iesire se calculeaza dupa rezistenta anodica a tubului, iar polarizarile grilelor trebuie realizate conform datelor de catalog pentru fiecare tub.Nu este chiar "plug and play". Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Singura problema a amplificatorului din Tehnium e faptul ca are nevoie de 7,5V semnal de intrare.Am studiat si eu schema,dar am optat totusi pentru unul mai mic(tot din Tehnium) 2X30W.Are cineva o schema de-a unui preamplificator care scoate 7,5V?M-ar tenta totusi pe viitor. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Singura problema a amplificatorului din Tehnium e faptul ca are nevoie de 7,5V semnal de intrare.Am studiat si eu schema,dar am optat totusi pentru unul mai mic(tot din Tehnium) 2X30W.Are cineva o schema de-a unui preamplificator care scoate 7,5V?M-ar tenta totusi pe viitor.Nu numai asta este problema.Amplificatorul este copiat dintr-o revista ungureasca din 1973.Transformatorul de iesire nu este facut pentru finalele din schema ci pentru 4XEL34 si este copiat exact ca in revista ungureasca.Sensibiltatea la intrare este data in revista la 6V~ pentru puterea de iesire de 150W (dar cu 4XEL34si 650V pe anod).In revista este publicat pe alta pagina si schema preamplificatorului.Acest amplificator a fost proiectat pentru sonorizari si intrarile sunt speciale pentru microfoane (EF86),dar mai este publicat tot in acea revista si un preamp. pentru chitara cu un efect de "tremolo" tot pentru atacul aceluiasi etaj final. Pentru 6P36S-PP trebuie un alt traf de iesire si inca alte cateva modificari in schema......,adica o alta schema,dar lampa in sine este foarte "audio". Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 parerea mea cauta o schema,sunt mii pe net sau pe ELFORUM, cu urmatoarele tuburi finaleEL34/KT66/KT88/KT90/KT120/6CA6/6L6/5881/6P3C/6R3C/EL6/EL12( la astea trebuie sa ai buzunare extrem de largi)acestea sunt tuburi cu adevarat de audioseria PL NU ESTE DE AUDIO SUNT UN COMPROMIS ,personal nu am vazut un amplificator hi-fi cu PLeu am facut schema din Tehnium (prin 90..91 ),cea postata mai sus,este destul de departe de hi-fi,cinta dar nu este ce trebuiesfatul meu este sa stringi bani si sa faci ceva bun din prima ,daca nu fa cu PL si apoi compara cu alt amplif care are ca finale tuburile enumerate mai suso sa observi singur ca nu se pot comparaeu vorbesc din experienta proprieo intrebare ,ai vazut o mare firma de echipamente audio sa puna ca finale PL?de ce nu pun?mediteaza !succes si Paste fericit Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Singura problema a amplificatorului din Tehnium e faptul ca are nevoie de 7,5V semnal de intrare.Am studiat si eu schema,dar am optat totusi pentru unul mai mic(tot din Tehnium) 2X30W.Are cineva o schema de-a unui preamplificator care scoate 7,5V?M-ar tenta totusi pe viitor.un singur etaj de amplificare cu o trioda(o trioda pe canal)daca bagi in el 1v din CD ai la iesire 10v,daca etajul are amplificarea X10cu logica,matematica,fizica si indeminare ,o sa ai 10v la iesiredaca e mura in gura nu e bine! nu progresezisucces si Paste fericit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum