Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

înlocuire tr finali harman/kardon 655vxi

Postări Recomandate

Am reuși să găsesc tranzistorii originali refolosiți de la un amplificator defect. Am reglat după schemă tensiunile mediane și curenții de mers în gol.Am schimbat pasta termoconductoare și acum funcționează excelent. Se încălzesc finalii foarte puțin în gol și acceptabil după o ora de mers la 60-70 watt( estimat).Avea ceva ars și în etajul de alimentare a ramurii pentru doza magnetica și ceramica.Acum merge foarte bine. O singura problema la un comutator mecanic de alegere a sursei audio cu 6 perechi de contacte.L-am spălat cu alcool izopropilic și pe unele intrări nu mai întrerupe,însă pe CD sau Tuner trebuie se mișc nițel de el ca să redea pe amândouă canalele. Se poate curăța mai bine cu altceva?Mulțumesc tuturor celor ce mi-ați răspuns.

Link spre comentariu

Buna ziua. Revin cu încă două întrebări vă rog.Așa cum am scris în postul de mai sus, am schimbat tranzistorii arși cu unii originali.Am reușit reglajele tensiunii mediane, care în punctele de măsura TP1, TP2, TP3 măsoară +- 12 mVAm reglat și curentul după cartea tehnica de service și se încadrează în specificații ( 30, 35 mV)Totuși, chiar și în starea de repaus tranzistorul PNP 2Sa1302 de pe canalul drept se încinge destul de tare.Celelalte sunt reci în „idle” și calde la puteri mari. Când se încing și celelalte și aceste se încinge și mai mult.Am schimbat tranzistorii intre ei și defectul rămâne pe canal, adică și tr de pe celălalt( stângul) canal se încinge la fel ( mutat pe dreptul).Sunetul este însa foarte bun, fără distorsiuni, zgomot de fond exagerat...Același simptom și pe 4 ohmi și pe 8 ohmi.A doua nedumerire. Am niște boxe de 4 ohmi de la o veche linie Enzer ( Intersound). Când le cuplez pe acestea apare brum în ele cu sau fără semnal, cu stația comutată pe 4 ohmi. Aceste boxe pe alte stații nu produc acest brum. Alte boxe pe aceasta stație nu produc brum, nici pe caști.Poate fi de la adaptarea proastă a filtrelor de bas sau medii din incintă?De ce numai pe acestă stație apare fenomenul?Mulțumesc mult tuturor celor interesați.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări