Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

înlocuire tr finali harman/kardon 655vxi

Postări Recomandate

Recomandarea cu tantalii era vremuri. Pune condensatorii recomandati de Mircea. Repara intai amplificatorul si vezi cum se aude. Daca esti multumit lasa-l asa cum este. Nu investi prea mult in upgrade deoarece costurile sunt mari si rezultatele discutabile. Daca vrei un amplificator care sa poarte amprenta muncii tale atunci ia un proiect bine documentat si fa-l de la inceput si pana la sfarsit.

Link spre comentariu

Eu sunt din generatia „ Emil Marian, vtp, etc și-n toate schemele din „ tehnium” se cereau două lucruri: tantal și rezistențe cu pelicule metalice.Pentru pre-uri doză magnetică( fie cu 10 tranzistori pe canal cu zgomot mic, BC 317 parcă, fie cu integrate de zgomot mic...), de cap casetofon... etc. Amplificatoare cu 2N3055 sau KT-uri.Știu că sunt expirat dar când am auzit acest amplif în funcțiune la cineva, pe boxe FOCAL și un SACD Philipsam rămas uimit. Am ceva scule acasă( un ROTEL și un ONKIO din seria INTEGRA pe boxe Senzor de la DALLI) și știu cum trebuie sa sune un amplif bun. Acesta însă mi-a plăcut. Știu că totul ține de subiectivismul: „îmi place mie” totuși cred ca nu sunt singurul care-l apreciază.Așa că dacă reușesc recondiționarea lui, nu numai repararea voi fi foarte mulțumit.Oricum mulțumesc mult pt sfatur.i

Link spre comentariu

Expirat esti cand esti si te simti inutil. Nu cred ca e cazul. Si eu am facut preamplificatoare si amplificatoare din cartea domnului George D Oprescu, amplificatoare cu ASZ15/ASZ17, cu BD-uri si 2N3055, preamplificatoare cu A741(ce mandru eram cand am facut rost de primele mele operationale). E drept ca eram inca la scoala generala deci e mult timp de atunci:ras: .

Link spre comentariu

Stăteam cu orele prin Capitală( sunt din Craiova) la coadă pentru Rob-uri sau tranzistori de la IPRS Baneasa. Aveam listă de la toți prietenii. La întoarcere eram ca Moș Gerilă cu tolba plină. Țin minte că în 88 într-un Tehnium Dl. Oprescu publica un amplif cu MOSFET-uri de 200 watt. L-am făcut complet, mai puțin finalii ce nu erau de găsit în Ro.De-abea după 2 ani l-am terminat. Între timp mă zbăteam deja cu un Quad 301.Măsurătorile le făceam cu un MAVO 35 care mă scotea din sărite cu bateria aia specială până când, tot din tehnium, i-am făcut un ridicător de tensiune de la o baterie normală de 1,5 v.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări