Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

înlocuire tr finali harman/kardon 655vxi

Postări Recomandate

Eu am folosit ca inlocuitor si perechile MJL21195/MJL21196 respectiv NJL0302/NJW0281 si ambele perechi s-au comportat foarte bine.Si eu spun ca tranzistorii pe care vrei sa-i pui se vor comporta bine. Acesti tranzistori au un SOA ridicat de 1A/100V timp de 1 secunda deci vor rezista mai bine decat originalii la eventualele solicitari mai dure.

Link spre comentariu

As avea loc pe radiator dar ar trebui sa modific găurile de prindere. Nu e o problemă mai ales daca zici că se merită.Rămâne însă întrebarea cu offset-ul . Rămâne același sau se schimbă în funcție de noii tr finali?Mulțumesc.Încă o întrebare vă rog: puteți să-mi indicați un magazin de unde să pot cumpăra ceva de calitate? Aș dori să nu cumpăr pocnitori.

Link spre comentariu

Offsetul nu ar trebui sa depinda de tranzistorii finali. Cred insa ca ar fi recomandat sa refaci reglajele la curentul de mers in gol.Sa inteleg ca nu ai tranzistorii?Daca nu-i ai atunci poti sa-i cumperi direct de la Onsemi, de la tme, farnell sau chiar de aici de pe forum. Djleco cred ca avea niste tranzistori Onsemi originali si mai era un user care avea asa ceva la vanzare.

Link spre comentariu

Aștept sa-mi vina NJW3281/NJW1302 luați de pe site de la un user.Voi vedea atunci. Nu sunt arși toți, câte unul pe fiecare canal( npn-ul)Am găsit selectorul de tensiune pe 220 nu pe 230.Trebuie însa să măsor mai multe și după aceea să vă mai solicit ajutorul.Aș dori o restaurare nu numai o reparație la acestă stație.La ce anume mă sfătuiți să mă uit?Multumesc mult pentru sfaturi.

Link spre comentariu

Nu investi prea mult in filtraj deoarece beneficiile nu vor fi spectaculoase. Erau pe forum niste Nippon Chemicon de 10000uF/80V la un pret de 10 lei pe bucata. Samwa sunt OK, Rubycon la fel. Nu cred ca merita sa pui cine stie ce condensatori cu pedigree audio. Daca pui filtraj suplimentar asigura-te ca si puntile redresoare vor rezista la curentul de incarcare al condensatorilor. Eu n-as pune condensatorii de filtraj in afara carcasei. Considerentele sunt in primul rand de ordin estetic. Efectul pozitiv al fitrajului dimensionat va fi si el diminuat de rezistenta conductorilor de legatura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări