mitidj2008 Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Salutare, acum ceva timp am cumparat 4 rezistente de 8Ω la 300W. le am achizitionat pentru a testa amplificatoarele audio pana acum le am montat in tro carcasa metalica si cu firele in aer. iar cand am nevoe de impedante diferite iau si le cuplez in tre ele cum imi trebue. insa ma-m gandit sa ii fac un circuit electronic cu LCD ce comanda niste relee. proiectul va fii facut cu arduino si un lcd unde selectez ce rezistenta imi trebue si el va comanda anumite relee ca pe 2 borne sa am impedanta dorita... o sa fie 2 canale cu optiunea de a selecta 16Ω(300W).... J,C,M=inchise L,K=deschise 8Ω(300W)...... J,K=inchise C,L,M=deschise 4Ω(600W)...... J,K,L,M=inchise C=deschis x2(stereo) sau 8Ω(600W)...... J,K,L,M,F,N,O,P,Q=inchise C,I=deschide 2Ω(1200W) J,K,L,M,F,N,O,P,Q,R(dublu releu)=inchise C,I=deschide in mono(tot blocu de rezistente) pe lcd se fa face setarea, si se va putea vedea temperatura cutie, impedanta rezistentelor necuplate la aparatu in proba, si in viitor voltaj si amperaj si putera trecuta prin ele, si protectie la supra temperatura. aici 2 exemple daca aveti alte ideei va rog sa le postati multumesc. proeictul apoi va fii public Link spre comentariu
dumitru_a Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 O problema ar fi dimensiunea releelor care trebuie sa suporte curenti mari. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Amplificatoarele de putere mare au insele protectiile proprii necesare. Link spre comentariu
mitidj2008 Postat Ianuarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Pai cum. Relee de 30A poate 2 in paralel ca mai mult nu se foloseste si oricum nu sta la nesfarist . Aici simularea: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum