Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare despre micsorarea semnalului la iesirea unui amp

battobataaree

Postări Recomandate

Buna ziua, am si eu o intrebare: vreau sa micsorez un semnal audio de la iesirea unui amplificator pe lampi ,adica la bornele transformatorului de iesire sa pun un divizor rezistiv si sa obtin de la 5 v tensiunea de iesire la vol maxim,la 0,5 v ca sa intru intr-o placa de sunet. Intrebarea mea este : ce valoare TOTALA ar trebui sa aiba divizorul ,astfel incat sa nu-mi afecteze calitatea semnalului ci doar amplitudinea de la iesirea amplificatorului ,la intrarea in placa asta de sunet,valoarea rezistentei de sarcina pentru care este proiectat transformatorul? ,sau orice valoare astfel incat din raportul R1 - R2 sa obtin acei 0,5 v? ...va multumesc...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• battobataaree

12

• zal

2

• Den

2

• Dumitrache_S

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mda,pai nu am o placa de sunet la care sa stiu impedanta de intrare ,stiu ca iesirea ampului e pe 4 ohm si din cate stiu impedanta de intrare este in jur de 700 ohm in general la placile de sunet...

Link spre comentariu

Deci ai o sursa de semnal care intra in amplificator pe lampi care vrei sa il conectezi la intrarea unei placi de sunet.De ce?

Poate vrea sa vada cum arata semnalul de iesire din amplificatorul cu lampi si nu are osciloscop.
Link spre comentariu

downloads scuze

Banuiesc ca ceea ce vrei tu sa faci este pt home-recording . Ceva care ar putea sa te inspire : http://www.richardbrice.net/hot_lamp.htm[/quoda, ceva de genul ,eu vreau sa fac un fel de finalizer din ampul asta ,adica sa masterizez un track folosind eq-ul parametric din el plus efectul de lampa plus cuplajul inductiv ,adica transformatorul de iesire ...este un experiment.. amplificatorul va fi cuplat la difuzoare ,ascult trackul mixat pe el ,ii fac un eq general si din iesirea lui intru din nou in placa de sunet dau rec si va aparea un nou track dedesubt care sper va face schimbarea pe care o astept...ideea e ca trebuie sa am la intrare in placa exact ce aud pe boxe,de asta am deschis topicul si caut o solutie ideala ,in principiu trebuie sa fac un divizor la iesirea din transformator ca sa intru in placa ,dar trebuie facut astfel incat sa nu am pierderi de calitate...
Link spre comentariu

Buna ziua, am si eu o intrebare: vreau sa micsorez un semnal audio de la iesirea unui amplificator pe lampi ,adica la bornele transformatorului de iesire sa pun un divizor rezistiv si sa obtin de la 5 v tensiunea de iesire la vol maxim,la 0,5 v ca sa intru intr-o placa de sunet. Intrebarea mea este : ce valoare TOTALA ar trebui sa aiba divizorul ,astfel incat sa nu-mi afecteze calitatea semnalului ci doar amplitudinea de la iesirea amplificatorului ,la intrarea in placa asta de sunet,valoarea rezistentei de sarcina pentru care este proiectat transformatorul? ,sau orice valoare astfel incat din raportul R1 - R2 sa obtin acei 0,5 v? ...va multumesc...Mda,pai nu am o placa de sunet la care sa stiu impedanta de intrare ,stiu ca iesirea ampului e pe 4 ohm si din cate stiu impedanta de intrare este in jur de 700 ohm in general la placile de sunet...

Ca să nu rămâi fără sarcină cam aşa trebuie să arate divizorul(divizorul în sine devine şi sarcină rezistivă 4Ω ,se cuplează în locul boxei de impedanţă 4Ω la ieşire din divizor vei avea 0,5V când la intrare în divizor ai 5V).

post-18717-139829702468_thumb.jpg

Link spre comentariu

Buna ziua, am si eu o intrebare: vreau sa micsorez un semnal audio de la iesirea unui amplificator pe lampi ,adica la bornele transformatorului de iesire sa pun un divizor rezistiv si sa obtin de la 5 v tensiunea de iesire la vol maxim,la 0,5 v ca sa intru intr-o placa de sunet. Intrebarea mea este : ce valoare TOTALA ar trebui sa aiba divizorul ,astfel incat sa nu-mi afecteze calitatea semnalului ci doar amplitudinea de la iesirea amplificatorului ,la intrarea in placa asta de sunet,valoarea rezistentei de sarcina pentru care este proiectat transformatorul? ,sau orice valoare astfel incat din raportul R1 - R2 sa obtin acei 0,5 v? ...va multumesc...Mda,pai nu am o placa de sunet la care sa stiu impedanta de intrare ,stiu ca iesirea ampului e pe 4 ohm si din cate stiu impedanta de intrare este in jur de 700 ohm in general la placile de sunet...

Ca să nu rămâi fără sarcină cam aşa trebuie să arate divizorul
multumesc frumos, dar nu trebuie sa tin cont si de impedanta de intrare a placii de sunet?... si inca o chestiune ..eu in principiu am sarcina ,adica am difuzoarele cuplate ,am scris 2 randuri mai sus cea ce vreau sa fac cu tot detaliu...multumesc frumos inca odata..
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări