Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor componenta EKOSTER 2

Postări Recomandate

Nu ma dumiresc ce este piesa galbena notata cu F1 si F2 de pe o placa de centrala cu gazeificare.

O fi un rezonator, ceva. Pe piesa scrie 103M, este din plastic galben si are trei pini.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tiritrobo

6

• leoncris

4

• danb1974

1

• digix

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Posibil mai ales ca pe cablaj sunt notate cu F1 si F2.Am masurat celalalt filtru si intre capete are 0.4 ohmi iar intre mijloc si capete infinit. Tot intre mijloc si capete are 10 nF.Problema este ca intre pinii 20 si 22 ai ATMEGA8-16PU am un scurt de toata frumusetea. Restul componentelor afectate recte F2 (marcat cu 103M), T4 (BC546B), R12 (1K sau 100ohmi, nu prea se observa, ca e cam prajita) s-ar gasi.

Link spre comentariu

L-am gasit cu componentele enumerate mai sus defecte si cu cablajul impuscat in cateva locuri. Problema initiala a fost identificarea componentei misterioase F2. Dar acum vad ca si controlerul are probleme. Nu gasesc nicaieri ceva similar ca aplicatie sau vreo schema de EKOSTER.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator dmisi

aceeasi problema. toate led-urile, inclusiv afisajul din dou cifre palpaie permanent, pe pini 20 si 22 de la Atmega8-16PU nu am scurt.

vreo idee pentru rezolvare?

cred ca se poate scoate continutul ...

Editat de dmisi
Link spre comentariu

pune un semireglabil de 5k in loc de sonda de temperature si regleza-l la jumate, schimba condul cel mare , parca e 1000micro si vezi dupa aia

Editat de Florian Ciobanu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări