Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Achizitionare multimetru nou

IsBlacks

Postări Recomandate

buna seara, dupa cum spune si titlul doresc sa imi cumpar un multimetru nou, pentru ca cel vechi a decedat in urma unei cazaturi de pe masa. bugetul este undeva in jurul sumei de 150 ron. si as dorii sa il cumpar direct de la magazin, nu de pe internet O seara buna :multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

2

• leoncris

2

• valangjed

2

• IsBlacks

2

Top autori în acest subiect

o sa il folosesc cel mai probabil pentru masurat rezistente, curent, tensiune si eventual temperatura, am gasit un Uni-T UT-105 la 156 ron, dar si cel propus de dumneavoastra imi place, o sa il folosesc cel mai probabil la un service de electronice, iar cu defectarea celui vechi ma gandesc sa cumpar unul care sa ma ajute la service, pentru ca mai am un Uni-T UT20B dar nu prea il folosesc pe acela... astept in continuare sugestii! va multumesc pentru raspuns!

Link spre comentariu

S-au facut deja recomandari in limita bugetului si functie de cerinte.Cate propuneri ar trebui facute ca sa fii satisfacut? E plin netul de oferte,si apoi asta e un subiect fara sfarsit,din cand in cand apare unul nelamurit,dupa ce s-a mai discutat garla pe tema asta.Sunt sigur ca si dupa 1000 de propuneri,tot s-ar mai gasi ceva de spus.Mai bine va alegeti voi,si cei care au avut experiente placute sau nu cu ceea ce vreti voi sa cumparati,va vor impartasi din cunostiintele acumulate,pt ca unul se uita la caracteristici,altul se uita la marimea afisajului,altul la culoare,altul la pret,deci niciodata nu va fi consens pe tema asta.Mai bine va cumparati ce vreti,acumulati experienta,si in mod sigur la urmatorul aparat veti sti cu certitudine ce va trebuie.Un lucru e sigur,cu cat mai multe functii,cu atat fiecare functie in parte e mai slab tratata decat la aparatele dedicate,asta pot sa v-o spun din experienta...n-o sa masori frecventa cu un multimetru mai precis si la nivele diferite decat cu un frecventmetru dedicat.Valabil si la masurarea condensatoarelor,temperaturii samd,cu un singur amendament:vorbim de aparate de duzina,low cost,nu de profesionale.Mingea e in terenul vostru...succes.

Link spre comentariu

Cand alegi un multimetru trebuie sa stii "ce vrei de la el".Tensiune, curent, rezistenta, capacitate, frecventa si alte marimi mai mult sau mai putin electrice.Pentru incepatori as recomanda un multimetru care sa poata masura tensiuni (0-1000V), curent(0-10A), rezistenta (0-20MOhmi), capacitate (0-100microfarazi).Mai departe cand ajungem la masurarea frecventei, a puterii, inductantei, deja nu mai este vorba de incepatori si este necesar si un osciloscop, punte RLC, etc.Daca iti cumperi, ca incepator, ultima tehnologie in domeniu s-ar putea sa-ti para rau ca ai distrus-o prin "folosire necorespunzatoare" sau cum spunea un "profesor" al meu:"Nu baga volti peste oameni ca-i omori."Daca vreti sa va cumparati fluke , de la inceput , eu nu am nimic impotriva dar cand ati facut o greseala(incepatorii fac greseli mari, cei experimentati fac greseli si mai mari) s-ar putea sa va para rau.Ouch!Iar am devenit lupul moralist.Scuzati-ma baieti!Observ ca in timp ce scriam eu a scris si domnul doru3160 si constat ca are dreptate.In rest , doar de bine sa auzim!

Link spre comentariu
Vizitator Razvan_TL

am inteles :) ideia erea asa ca modele cat de cat si de calitate pentru incepatori. nu ma interesa culoare in principiu sa imi fac treaba cu el :) acum macar un pret pe unde sa ma invart sa gasesc ceva cat de cat cam cat ar trebui sa coste ?

Link spre comentariu

Nu vreau sa crezi ca e la caterinca,e cat se poate de real,in momentul cand vei cumpara unul,indiferent de pret,in secunda 2 vei gasi altul dupa care iti va pare rau ca nu l-ai cumparat.Asa am ajuns sa am o droaie de multimetre,adunate in timp :rade: Vezi care se potriveste nevoilor tale de moment,eventual pt un viitor apropiat,cumpara-l si spor la treaba,daca stii sa-l folosesti,il vei amortiza si vei cumpara cu siguranta altul,chiar daca asta iti va fi de suflet.Nu exista multimetrul perfect,indiferent cat va costa...e ca in sport,tot timpul va apare unul mai bun,e doar chestiune de timp.

Link spre comentariu
Vizitator Razvan_TL

eu ma gandeam ceva bun in juru la 150 200 de lei nu de 3-4-5 lei . ok oricum multumiri pentru raspunsuri

asta Multimetru digital Mastech MS8268 lam gasit undeva la 100 lei ce parere aveti
Link spre comentariu

eu ma gandeam ceva bun in juru la 150 200 de lei nu de 3-4-5 lei . ok oricum multumiri pentru raspunsuri

asta Multimetru digital Mastech MS8268 lam gasit undeva la 100 lei ce parere aveti
FOARTE BUN LA CE TI TREBUE TIE.........SUPER. :aplauze :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări