Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurarea tuburilor electronice

Ovidanie

Postări Recomandate

Am facut ordine in cutiile cu tuburii electronice si am adunat peste o suta de 6J1P. Acum ar trebui sa masor tuburile dar nu am catometru. Probabil in situatia mea sunt si alti useri care in decursul timpului au adunat mai multe lampi dar nu au catadicsit sa investeasca intr-un catometru. Vreau sa improvizez un stand de masura pentru 6j1p urmand ca in viitorul apropiat sa construesc un stand pentru duble triode.Va rog veniti cu cateva idei, momentan strict referitoare la 6J1P, sigur sunt interesati si altii forumisti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

1

• Ovidanie

1

• lorik199

1

• +_Florin_+

1

Pentru tuburile de semnal mic recomand sa faceti o schema simpla de preamplificator , trebuie numai 3 , 4 piese , e net superior catometrului sa poti observa cat amplifica semnalul alternativ nu numai ce curent se stabileste prin tub

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pentru tuburile de semnal mic recomand sa faceti o schema simpla de preamplificator , trebuie numai 3 , 4 piese , e net superior catometrului sa poti observa cat amplifica semnalul alternativ nu numai ce curent se stabileste prin tub

Ei, nici chiar asa fiindca un CATOMETRU trebuie sa masoare u si S pt PSF-uri setate, daca nu poate, asta este...Totusi metoda propusa este optima in cazul dotarilor minime :da
Link spre comentariu

Eu as face o combinatie, un etaj de amplificare simplu cu negativare automata (rezistente in catod, eventual comutabile) si instrumente de masura. Un miliampermetru in anod si un voltmetru electronic ce poate masura tensiunea pe anod, catod, grila2 sau caderea de tensiune pe rezistenta din grila2 si o sursa reglabila continuu ori in trepte. Astfel se pot calcula simplu si rapid curentii prin tub pentru diferite regimuri de functionare, in acelasi timp se poate vedea cum se comporta tubul ca amplificator.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Ca sa nu mai deschid alt topic............

tester simplu pentru tuburi electronice:

http://zhurnalko.net/=sam/junyj-tehnik/1963-06   ,paginile 78...81

masurarea tuburilor electronice:

http://vprl.ru/publ/usiliteli/na_lampakh/ispytanie_ehlektronnykh_lamp/3-1-0-71  ,se poate traduce in engleza cu google.

Editat de vio2007
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări