Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor! Identificare SMD-uri.

Postări Recomandate

Buna dimineata!Am o problema in identificarea a doua componente SMD:- prima componenta este tranzistor si are notatia 12W. Am scurtcircuit intre E-C. Este un tranzistor banal sau MOSFET? N-am gasit niciun datasheet despre el. Ce este pana la urma si ce echivalente ar avea?- a doua componenta pare a fi dioda si are notatia T2 6K. Masurata intr-un sens nu arata nimic dar in celalalt sens prezinta o rezistenta cam mica 169 Ohmi. Este normal? Pe internet am gasit ceva de genul ca ar fi dioda Zener. Mentionez ca cele doua componente sunt pe partea de alimentare a unei placi de laptop.Va multumesc!

post-68695-139829701948_thumb.jpg

post-68695-13982970195_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pinky

1

• floring_69

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

12W = 2N7002 - il gasesti si pe alte placi de baza de laptop sau desktopPentru dioda e normala valoarea masurata. E o dioda Schottky.Nu era mai simplu sa cauti schema laptopului si vedeai exact fiecare piesa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări