Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Concursuri electronica

nimeni_altci

Postări Recomandate

Salut,Nu stiu daca am postat unde trebuie, iar daca am postat gresit rog un moderator sa imi mute topical. Vreau sa va rog sa imi spuneti cateva concursuri de electronica. Sunt student anul 1 la electronica si am o oarecare experienta privind electronica practica. Sunt interest de concursuri gen Robochallenge sau Infomatrix. Daca stiti unul, va rog sa imi comunicati.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nimeni_altci

2

• Vlad Mihai

2

• Toni Marginean

1

Toni Marginean

Astea nu-s concursuri de electronica ci de jocuri! Un concurs de electronica, la nivelul pur de incepatori unde ati postat, ar fi: "Hai sa recunoastem componentele electronice dintr-un montaj" Ar fi util pentru oricare viitor posibil absolvent de electronica. :da Spun acest lucru efectiv din testele la care am supus mai multi "ingineri electronisti".

Link spre comentariu

Salut, sunt concursuri de electronica dar nu prea poti merge singur, si majoritatea concursurilor imbina soft+hard. Enumer cateva:

-Electromobility 3 organizat de Continental automotive Iasi-http://me.utm.md//files/Materials/Continental/CAR_IASI_Student_Competition_ElectroMobility3_2014_regulament.pdf un concurs foarte bun si foarte interesant, iti trebuie echipa de 3-4 oameni buni, din care 2 trebuie sa fie softisti buni.

-Microcontrolele IASI este in mai si presupune sa vii cu un proiect realizat in anul curent care sa contina un microcontroler, am fost si eu si am luat un premiu special de la un sponsor

-Tehnici de interconectare in Electronica- daca stii sa faci cablaje profi in programe gen Altium Designer poti participa aici primesti diploma de atestare in pcb design, ceva bani daca te clasezi in primii 10-13.

-HARD and SOFT- se organizeaza in fiecare an la Suceava si vin echipe din Serbia, Timisoara, Sibiu, Iasi, Bucuresti, Cernauti,Republica Moldova, au fost si din China in 2007, tot asa premii pe masura.

La oricare dintre aceste concursuri enumerate mai sus vin iscoade de la diferite firme sa cauta oameni buni, cine stie poate ai noroc, dar singur nu reusesti iti trebuie o echipa, concursuri mai sunt, mai este ceva ls Sibiu tot la Continental, anul asta i-a pus sa faca un robot sa evite baloanele albastre si sa le sparga pe cele rosii, cine sparge cele mai multe rosii si cele mai putine albastre castiga, foloseau doar senzori de culoare etc....Problema e ca acum se pune foarte mult accept pe soft cum rezolvi o problema cu putine memorie etc etc, si pe hard, electronica prea putin, eu fiind electronist sunt dezamagit un pic si de aia am invatat putina programare si ceva instrumentatie virtuala. Nu pierde vremea ca mine, apuca-te din timp si baga-te la concursuri.

Link spre comentariu

Salut, sunt concursuri de electronica dar nu prea poti merge singur, si majoritatea concursurilor imbina soft+hard. Enumer cateva:

-Electromobility 3 organizat de Continental automotive Iasi-http://me.utm.md//files/Materials/Continental/CAR_IASI_Student_Competition_ElectroMobility3_2014_regulament.pdf un concurs foarte bun si foarte interesant, iti trebuie echipa de 3-4 oameni buni, din care 2 trebuie sa fie softisti buni.

-Microcontrolele IASI este in mai si presupune sa vii cu un proiect realizat in anul curent care sa contina un microcontroler, am fost si eu si am luat un premiu special de la un sponsor

-Tehnici de interconectare in Electronica- daca stii sa faci cablaje profi in programe gen Altium Designer poti participa aici primesti diploma de atestare in pcb design, ceva bani daca te clasezi in primii 10-13.

-HARD and SOFT- se organizeaza in fiecare an la Suceava si vin echipe din Serbia, Timisoara, Sibiu, Iasi, Bucuresti, Cernauti,Republica Moldova, au fost si din China in 2007, tot asa premii pe masura.

La oricare dintre aceste concursuri enumerate mai sus vin iscoade de la diferite firme sa cauta oameni buni, cine stie poate ai noroc, dar singur nu reusesti iti trebuie o echipa, concursuri mai sunt, mai este ceva ls Sibiu tot la Continental, anul asta i-a pus sa faca un robot sa evite baloanele albastre si sa le sparga pe cele rosii, cine sparge cele mai multe rosii si cele mai putine albastre castiga, foloseau doar senzori de culoare etc....Problema e ca acum se pune foarte mult accept pe soft cum rezolvi o problema cu putine memorie etc etc, si pe hard, electronica prea putin, eu fiind electronist sunt dezamagit un pic si de aia am invatat putina programare si ceva instrumentatie virtuala. Nu pierde vremea ca mine, apuca-te din timp si baga-te la concursuri.

Multumesc frumos pentru raspuns. Prin concursuri de electronica ma refer la HARD+SOFT pentru ca, exact cum tu ai spus(si din pacate) nu prea mai exista doar de electronica. Am programat si uC si am o experinta de baza in ceea ce le priveste. Vreau sa partici la aceste concursuri pentru a dobandi experienta care stiu ca imi va fi de folos in viitor. In ceea ce priveste Tehnici de interconectare in Electronica, nu am auzit de programul mentionat de tine, dar oare ar fi bun si ORCAD?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări