DiCK Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Buna ziua,Am o intrebare care ma macina de mai mult timp.Am cautat pe internet si nu am gasit nimic inca.Sunt curios daca warning-urile afisate de Hdd Tune in menul Health, se pot sterge.Tot ce am incercat pana acum, sa formatez, sa sterg partitile apoi sa le fac din nou si sa formatez etc nu am reusitsa sterg acele warning.Exista posibilitatea ca acestea sa fie stocate intr-un eeprom???Multumesc,A D I Link spre comentariu
lavynyu Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Buna ziua,Am o intrebare care ma macina de mai mult timp.Am cautat pe internet si nu am gasit nimic inca.Sunt curios daca warning-urile afisate de Hdd Tune in menul Health, se pot sterge.Tot ce am incercat pana acum, sa formatez, sa sterg partitile apoi sa le fac din nou si sa formatez etc nu am reusitsa sterg acele warning.Exista posibilitatea ca acestea sa fie stocate intr-un eeprom???Multumesc,A D I Pai in primul rand ne spuneti despre ce warning-uri este vorba (postezi un exemplu concret cu hardul in cauza) si pe urma o sa primiti si raspunsuri ! Link spre comentariu
DiCK Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Ma refer la procedura, in general, nu neaparat la o anumita eroare. De ce intreb, de exe: DMA crc error count apare, posibil, dincauza cablului defect, contact imperfect etc. Sa zicem ca schimb cablul si vreau sa vad daca aceasta eroare, in timp, se mai incrementeaza, pentru acest lucru vreua sa resetez warning-urile.Atasez si un print screen: Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Fara un program care sa lucreze cu hdd-ul la nivel firmware si in anumite cazuri o placa hardware care sa mearga cu acel program nu ai nici o sansa sa resetezi parametrii SMART la vre-un HDDPresupun ca te deranjaza erorile de cablu pentru ca vrei sa vinzi hdd-ul . in cazul asta imi pare rau sa iti spun dar hdd-ul incepe sa realoce sectoare , deci discurile se degradeaza . Nu e nimic grav inca ! dar in timp vor aparea tot mai multe re-alocate si Bad-sectorsIn momentul de fata hdd-ul se poate repara si aduce in starea lui originala , cum a iesit din fabrica . Cu alte cuvinte RE-certificare Totusi iti recomand sa iti fac un back-up la datele de pe el daca sunt importante Daca esti dispus sa platesti pentru rozolvarea problemelor discutam pe MP Link spre comentariu
lavynyu Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Ma refer la procedura, in general, nu neaparat la o anumita eroare. De ce intreb, de exe: DMA crc error count apare, posibil, dincauza cablului defect, contact imperfect etc. Sa zicem ca schimb cablul si vreau sa vad daca aceasta eroare, in timp, se mai incrementeaza, pentru acest lucru vreua sa resetez warning-urile.Atasez si un print screen: Nu prea vad cum se poate face acest lucru decat de cineva specializat si cu aparatura adecvata . Daca ar fi asa de usor toti teparii (nu acuz pe nimeni sa nu se intelega gresit) care ar avea un hard cu nivel de health scazut ( mai precis un hard bolnav) ar face un simplu reset de warnings si ar vinde acel hard care nu ar mai avea prea multe ore de functionat in viitor . Oricum nu cred ca se renteaza din punct de vedere financiar repararea sau remedierea unui hard decat in vederea recuperarii unor date care ar avea o anumita valoare sau importanta dar asta este alta poveste . De adaugat ar fi ca daca un hard are probleme de software se mai poate remedia multe dar daca problemele sunt de natura hardware atunci mai greu se poate ceva si pretul pt. aceste remedieri costa mult in ambele cazuri . Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Nu prea vad cum se poate face acest lucru decat de cineva specializat si cu aparatura adecvata . Daca ar fi asa de usor toti teparii (nu acuz pe nimeni sa nu se intelega gresit) care ar avea un hard cu nivel de health scazut ( mai precis un hard bolnav) ar face un simplu reset de warnings si ar vinde acel hard care nu ar mai avea prea multe ore de functionat in viitor . Oricum nu cred ca se renteaza din punct de vedere financiar repararea sau remedierea unui hard decat in vederea recuperarii unor date care ar avea o anumita valoare sau importanta dar asta este alta poveste . De adaugat ar fi ca daca un hard are probleme de software se mai poate remedia multe dar daca problemele sunt de natura hardware atunci mai greu se poate ceva si pretul pt. aceste remedieri costa mult in ambele cazuri .Dupa cum ai zis si tu , cu aparatura adecvata si experienta in domeniul HDD-firmware se poate repara , reseta , re-certifica , recupra datele ETC Pretul unor astfel de operatiuni e piperat , si de cele mai multe ori nu renteaza . In cazul in care vorbin de recuperat date , atunci vrei nu vrei trebuie sa repari hdd-ul sa poti recupera de pe el , dupa asta , in caz ca nu e prea deteriorat se poate folosi in continuare .Ca idee , orice HDD in fabrica trece prin anumite teste , toate au defecte , dar cele care au peste un anumit procent se face Down-size la ele , adica se taie o fata de platan / un platan, un cap de citire/2 din firmware . Lucrul asta se poate face cu aparatura adecvata si in cazul in care pe parcurs se defecteaza . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum