Vizitator Cosmin M Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Buna! Am si eu doua perechi de difuzoare MB Quart care sunt destul de vechi, din cate am auzit de prin '95 si nu gasesc prea multe specificatii despre ele le-am pus intr-o pereche de incinte de 8 litri (asa la plesneala), suna ce suna dar cand vine vorba de bas... nu prea. Daca se poate sa ma ajutati cu un proiect pentru difuzoarele mai jos mentionate. MB Quart QM 130 TC/S -BASS; 40W; 4 ohm; MB Quart QM19 HX - TWEETER; 4 ohm MB Quart Filtru original pentru ele Vreau un proiect pentru difuzoarele astea pe care sa le pun in masina (in spate), care sa le amplific cu un amplificator Alpine 3517. Sau un alt proiect pe care sa pot sa-l folosesc asa la ascultat in casa! mie imi plac cum suna, are mediile pronuntate si inaltele curate, ar fi pacat sa le tin degeaba. Primesc orice fel de sfaturi, "Multzam fain de pe amu!" Link spre comentariu
Luca Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Alea sunt difuzaore auto. Nu sunt bune pt boxe. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 „sa le pun in masina (in spate)” A spus omul că le vrea pt mașină. Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Da, si se numesc MB Quart !!! Link spre comentariu
Vizitator Cosmin M Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Facusem eu doua incinte asa (la ureche); 8 litri incinta cu portul de diametrul 50 mm pe 50 mm adancime. Am izolat incinta in interior pe partea din spate si sus cu burete cofrat, este montat cu filtrul lor, dar problema apare cand vine vorba de bass, e prea sus, huruie si ies in evidenta unele "chestii" frecvente ce nu ar trebui sa se auda, intr-o masina fiind volumul din interior mic, o sa fie "teroare"! In rest tweeterul se imbina super cu difu de bass. Acuma, problema e ca nu vreau eu "mare branza" doar sa se auda cat de cat. Negasind parametrii pt difuzoarele astea voi ce imi sugerati? sa micesc portul si sa il fac mai adanc sau sa fac alte cutii. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 inchide cutia si dispare huruiala. Nu orice difuzor merge in bas reflex. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin M Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Am inteles ideea! Si sa mai inteleg ca nu are rost sa fac o alta incinta ca nu o sa iasa mare lucru? Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 pai sunt difuri auto,tinand cont si de marimea lor,probabil au qts mare,fs mare,nu ai ce bas sa scoti din ele.De regula si filtrele sunt economice,avand frecventa de taiere f suspune mai mult minet in ele si in port si lasa-le asa,ca nu o sa obtii cine stie ce performante mai ridicate Link spre comentariu
Vizitator Cosmin M Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 La partea cu huruitul/bass-ul nu pot sa zic ca huruie nimic e doar o chestie doar de finete, din 5 ascultatori care au ascultat boxele astea nu au simtit diferenta! Eu pot sa zic ca am urechea putin mai dezvoltata (pan acum am ascultat la peste 50 perechi de boxe, toate diferite si fiecare cu sound-ul lor, e o pasiune de a mea) Acum am 5 perechi de incinte construite de fabrica si fiecare suna diferit, dar astea par sa scoata foarte bine (prea mult) in evidenta chitara bass cand vine vorba de muzica rock, pop, si alte genuri in care se foloseste chitara bass in adevarata sa forma si sound undeva in aria a 100-150 hz. Mentionez ca restul suna foarte bine (pentru mine)chiar si in casa facand teste de auditie, avand in vedere ce elemente am folosit. Multumesc mult ca va consumati timpul cu "nebuniile mele", nu-s cunoscator in arta asta a construitul boxelor, doar imi omor si eu timpul liber sa vad ce iese. Link spre comentariu
cata_124 Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Difuzoarele auto de regula sunt facute sa lucreze in spatii mari precum in masina,nu cred ca se impune o incinta la aceste difuzoare, daca erau de dimensiune mai mare mergeau puse in spate direct pe panoul din spate.Dar din ce vad eu dimensiunea asta s-ar potrivii de minune in usi.Vorba lui CBI nu te mai omora atata cu fel si fel de cutii ,br etc ca nu o sa reusesti ami nimic, mai bine punele asa in masina, de preferat in usi. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin M Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Au fost puse in usi, dar nu sunau nimic. Le las asa, pot sa zic ca sunt multumit de ce a iesitMultumesc tuturor pentru sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum