Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema aparat de sudura

Vizitator agentvaly

Postări Recomandate

• Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

8

• nickrvl

7

• costinium6

5

• giongiu

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Forumul nu dispune de spaţiu mare de stocare, recomandabil e să pui pozele pe site de găzduire extern.

Ai mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire

Încarci pozele pe https://imgur.com/upload

După ce se încarcă pe site, dai click dreapta pe fiecare poză şi selectezi ,,Copy image,,.

Revii pe forum şi dai click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Link spre comentariu

Aici s-a discutat despre un trafo industrial, totusi alea vechi erau bobinate cu Cupru, cu Aluminiu n-am vazut.

Exista si trimiteri si discutii pe tema asta tot acolo.

Link spre comentariu

Traful ăsta are reglaj cu şunt magnetic.Florine, îţi trimit pe MP adresa de mail, trimiţi pozele acolo şi le postez eu..dar dă cu mătura păianjenii de pe el înainte de a-l poza, să se vadă clar ce e acolo.Şi pe cât posibil fă pozele la lumina zilei să se vadă bine.

Link spre comentariu

E vechi domnule Validae era la cineva în magazie, da are sunt magnetic, are doua bobine cu banda de aluminiu mai îngustă si mai multa care este primarul și doua cu banda de aluminiu mai lata și mai groasa era secundarul nu mai știe dacă era faza su nu-l sau întra doua faze în el 

Link spre comentariu

Din pacate n-am asaceva ca atunci ar fi simplu de tot sa dau o informatie clara, doar foto de pe topic si ceva amintiri dar necazul este ca sint mai multe variante facute, cu Aluminiu eu n-am intilnit.

Avea un amic unu din acela pe Cu cu 4 borne pe retea, se lega sau pe 220Vac sau pe 380Vac, intre 2 faze.

Bobinele erau inseriate si erau scoase capetele pentru 380Vac si 2 prize pentru 220Vac.

Nici el nu-l mai are, a trecut la invertor.

Link spre comentariu

Acel traf a fost la 380 v are doua bobine pt fiecare fază în parte primar''si doua secundare '''cel care îl folosea la 220 nu mai știe cum era legat ''eu va întreb pot lega bobinele în paralel la 220 ambele sau în serie '''

Editat de Florin berdila
Am uitat
Link spre comentariu

Seamana cu al amicului meu.

Bobinele cu spire multe se leaga in serie (inceput cu sfirsit)  si se alimenteaza intre faze, 400Vac, pe celelalte capetele.

Astea daca le le-ati pus in antifaza se lasa cu sigurante sarite,

Intre prize se alimenteaza la 230Vac de pe bobinele cu spire multe.

Secundarul, cel cu sirma groasa si spire mai putine se leaga tot in serie si intre capete ajunge pe la 80Vac, intre prize era undeva la 60Vac.

Totusi ala era diferit ca si construcite si totul era in Cu .

Faceti teste de legare cu un calorifer de 2KW in serie pe retea, direct se poate lasa cu scintei, faceti toate testele pe 230Vac, cind este bine legat. alimentat cu 230Vac pe legatura de 400Vac pe iesire trebuie sa aveti in jur de 35-40Vac.

Dupa aceea mutati 230Vac pe prizele primarului, trebuie sa aveti pe la 70-80Vac pe capete si undeva la 50-60Vac inte prize.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
1 hour ago, Ion_Bumbu said:

Astea daca le le-ati pus in antifaza se lasa cu sigurante sarite...

Nu cred ca legarea in serie dar antifaza a infasurarilor primare duce la sarit de sigurante. Doar la o tensiune infima in secundar. 

Link spre comentariu

Pe bobine sint inca niste conexiuni scoase, alea sint prize.

Prima data inseriati bobinele, inceput cu sfirsit si capetele le legati la 230Vac de test si vedeti tensiunea pe iesite.

Dupa aia legati pe acele prize, alea cu surub de legatura si vedeti cum mere.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Mircea a spus:

Nu cred ca legarea in serie dar antifaza a infasurarilor primare duce la sarit de sigurante. Doar la o tensiune infima in secundar. 

Daca nu crezi ia si incearca. Fluxul de la cele doua bobine legate antiserie se anuleaza in miez si ramine in circuit dar rezistenta ohmica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări