Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema aparat de sudura

Vizitator agentvaly

Postări Recomandate

Vizitator agentvaly

. Condensatorii nu poti sai ii pui fara bobina decit daca vrei ceva confeti prin aparat.

ce vrei sa zici ca daca pun condesatori fara bobina de netezire vor pocni condesatorii? :speriat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

8

• nickrvl

7

• costinium6

5

• giongiu

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

. Condensatorii nu poti sai ii pui fara bobina decit daca vrei ceva confeti prin aparat.

ce vrei sa zici ca daca pun condesatori fara bobina de netezire vor pocni condesatorii? :speriat

Daca aparatul s-ar alimenta cu trei faza ai scapa doar cu bobina filtru altfel cum e cazul tau la 220 monofazic e obligatoriu bobina filtru si condensatori, incearca mai intii doar cu bobina, daca prin absurd o sa fi multumit de cum lucreaza atunci cind o sa adaugi si condensatori o sa functioneze mult mai bine, de fapt o sa constati ca fara ei nu merge.....

Si da, condensatorii se folosesc doar impreuna cu bobina bine dimensionata.

Link spre comentariu

Am citit mai multe articole de pe acest site http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2010021501 .

M-am blocat la bobina (drosel). De exemplu pentru un aparat de sudura care poate scoate maxim 140 A ce caracteristici trebuie sa aiba bobina? Ce dimensiuni trebuie sa aiba pachetul de tole? Ce diametru trebuie sa aiba sarma de Cupru? Cate spire?

Am un aparat de sudura care dupa multe citiri de forumuri si teste sper sa-l fac sa functioneze cum trebuie. Acasa ( la tara) nu functioneaza bine deoarece sunt capat de retea. La sudura imi ies numai gogoloaie. Am dus aparatul la o firma si cand i-au facut proba au zis (si mi-au aratat cu aceiasi electrozi folositi acasa) ca functioneaza foarte bine --> nu aparatul de sudura este problema.

Am masurat cu un aparat de masura electronic tensiunea de alimentare in timpul sudurii si , daca in repaus este de 225 V, in timpul sudurii scade la 205 - 210 V. Si cred ca in timpul sudurii tensiunea electrica la priza scade sub 200 V , dar nu am cu ce sa o urmaresc.

Astfel singura rezolvare ar fi sa modific aparatul si sa sudez in curent continuu.

Deci , pentru un aparat de sudura de 140 A, ce dimensiuni trebuie sa aiba pachetul de tole a bobinei? Se poate folosi un tor pentru bobina? Ce diametru trebuie sa aiba sarma de Cupru? Cate spire?

Link spre comentariu
Vizitator dieselul

Sudeaza bine doar cu bobina (cum sint multe din comert), condensatorii daca ii ai pune-i desigur. Sudarea in curent continuu nu vad cum rezolva problema tensiunii mici de retea pentru ca nu se compenseaza ca la invertoare decit daca ai prize in bobinaj.

Link spre comentariu
Vizitator agentvaly
:da am facut puntea de diode si am imprumutat un transformator de sudura de la un unchi pentru al folosi ca bobina de netezire si am pus si un condesator de 380v si 180uF nepolarizat . am masurat tensiunea in gol fara condesator si era 43v cc dupa care am conectat condesatorul si tensiunea a urcat la 80v cc. am incercat un electrod superbazic de 2,5 si merge. amorseaza un pic mai greu dar merge, se pare ca am reusit. am sa pun mai multi condesatori din astea de 380v poate o sa mearga si cu 3,25. deci nu trebuie numai decat condesatori polarizati
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator agentvaly

Sa va spun cum am facut . am facut puntea redresoare am cumparat doi condesatori de 100v si 6800uF am facut o bobina cat jumatate din sectiunea miezul trafului din tole E I si a mers 24 spire am mai pus binenteles spire pe secundar ca sa am 54v si dupa redresare am cam la 75v . merge destul de bine cu bazic de 2,5 . am incercat si unul de 3,25 si il ia mai greu dar merge. daca aveti pareri sau intrebari postati aici. post-79030-139829716209_thumb.jpg post-79030-139829716226_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Eu cred c-ai cam putine spire pe droser. Iata, pe tor de motor, am pus cam acelasi numar de spire ca in secundar, deci pentru vre-o 50V . Amandoua miezurile, au putin peste 30 cm patrati, si merge perfect cu orice electrod. Miezul de la aparatul de sudura, nu stiu ce este, cred ca-i permaloi. E bobinat industrial, cu doua fire paralel, de fi 2. si blocat numai la capete, cu ceva bachelita sau alta rasina. Dupa sectiunea apreciata, am dat numarul de spire , iesit din calcul, si a scos tensiune dubla. Oricum, pentru ca era curentul prea mare, dupa ce am redus la jumatate secundarul, am adaugat si in primar 100 spire. Reglajul, dupa cum e in poze, se face electronic, dar si cu doua trepte pe primar.

post-43432-139829748953_thumb.jpg

post-43432-139829748958_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 7 ani mai târziu...

buna ziua

vreau sa reconditionez un aparat de sudura MIG-MAG

Am traful de forta puntea de diode,bobina de netezire,motoras sarma si placa de comanda din imagine

Probl;ema  este ca am intrat in posesia lui cu  fire dezlegate si nu stiu cum sa incerc placa

Am incercat sa scot o schema (cu siguranta nu este completa),dar poate reuseste cineva sa ma ajute sa inteleg ce-i acolo

La motor am un singur fir care stiu unde se laga

La potentiometru doar pini comuni

La pistolet tot un fir

Traful de forta,am incercat eu sa deduc cum ar fi fost alimentat dar nu sunt sigur

Daca ma poate ajuta cineva

multumesc

Link spre comentariu
La 01.11.2013 la 20:52, adynel a spus:

Salut. Si eu am vrut sa fac ceva de genul acela. Detin 4 diode de 355 A si un transformator la care se poate regla amperajul intre 20 si 220 A, cu 2 trepte de tensiune 60 si 78V. Din cite am vazut pe forum mai trebuie o bobina de soc . Aici m-am impotmolit. Nu am tole .

cauti inca doua diode mai slabe, adica vezi schema

ra pt traf.gif

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Bună seara am un aparat de sudura de pe timpul lui Ceaușescu '''''are 4 bobine de aluminiu și nu știu cum se leagă, ma puteți ajuta ?

20220321_155902.jpg

Acestea din partea stânga au mai multe spire cred ca erau la 220 V și cele din dreapta era ieșirea secundarului, dar cum intra tensiunea pe fiecare bobina nu știu, puteţi să ma ajutați ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări