Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema aparat de sudura

Vizitator agentvaly

Postări Recomandate

Vizitator agentvaly

ca sa aflu ce curent scoate cum trebuie sa procedez ??? ca miam prins urechile si eram sa ard si ampermetru ala. secundarul e facut din platbanta de 3mm X 6mm si are aproximativ 40 de spire per bobina. bobinele primare cred ca e sarma de 2,5 nu stiu sigur. secundaru e bobinat spre stanga si primarul spre dreapta , are ceva? de incalzit se incalzeste doar un pic dupa multi electrozi de 3,25

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

8

• nickrvl

7

• costinium6

5

• giongiu

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

"ca sa aflu ce curent scoate cum trebuie sa procedez ??? ca miam prins urechile si eram sa ard si ampermetru ala"Fa poze fata-spate ampermetrului cu pricina (sa se vada ce scrie).

Link spre comentariu

"ca sa aflu ce curent scoate cum trebuie sa procedez ??? ca miam prins urechile si eram sa ard si ampermetru ala"Fa poze fata-spate ampermetrului cu pricina (sa se vada ce scrie).

Dupa cum arata in poze nu cred ca este un ampermetru cu citire directa ,ca la 120A ar trebui sa aiba borne de 10 mm -dar poate ma insel .
Link spre comentariu
Vizitator agentvaly

Bornele sunt in spate si sunt foarte groase, dar e posibil sa nu se poata masura direct, am sa incerc sa inseriez o rezistenta sa vad . Maine o sa fac puntea de diode si sai fac o proba. Este bun fierul ala brut in forma de u sau trebuie tole pentru bobina de netezire ?

Link spre comentariu

Fierul in forma de U pe care o sa pun 40 - 50 de spire cate o sa incapa

Acela e un floc, scuze de expresie, pun citeva poze cu bobina(pe fier brut) si condensator(33000uFx3buc) filtru de la un mig/mag 380V/3fz/400A:post-9441-139829703487_thumb.jpgpost-9441-139829703494_thumb.jpgpost-9441-139829703501_thumb.jpgAm scris mai sus deja, ampermetrul nu citeste direct curentul, trebuie un shunt sau traf de citire curent calibrat pentru respectivul ampermetru, bucura-te totusi ca nu l-ai incercat direct la 220V.....Da-i cautare pe gogu` fara frica si o sa gasesti puzderie de exemple cu ampermetre, shunturi, etc etc.
Link spre comentariu
Vizitator agentvaly

Bobina de netezire se poate face dintrun traf de la cuptorul cu microunde? Scot toata sarma de pe el si bobinez la loc sarma groasa ca in secundar , iese ceva sau perd timpul

Link spre comentariu

Bobina de netezire se poate face dintrun traf de la cuptorul cu microunde? Scot toata sarma de pe el si bobinez la loc sarma groasa ca in secundar , iese ceva sau perd timpul

Cineva a pus un link cu o discutie pe aceasi tema cu Dl Emil Matei, ai citit?, il mai pun si eu o data: viewtopic.php?f=210&t=69571&start=120Dupa ce o sa vezi acel miez o sa-ti dai seama ce intrebare ai pus. Eu ti-am dat exemplu cu alt miez cu mentiuna ca odata cu scaderea nr de faze miezul creste in dimensiuni!!!Sau si mai pe scurt si "ochiometric" miezul trebuie sa fie cam cit traful............
Link spre comentariu
Vizitator agentvaly

am facut puntea redresoare si am facut prima proba, tensiunea scade de la 51vca la 46v cc de aprins electrod de 2,5 bazic nu se poate vorbi dar cu rutilic merge mai slabut ca inainte. mentionez ca nu am facut bobina de netezire sau sa pun condesatori. cred ca mai trebuie vro 20 de spire pe secundar pt a duce tensiunea undeva la 65 - 70 volti in gol ca sa aiba de unde scadea la redresare. voi ce pareri aveti post-79030-139829704074_thumb.jpg

Link spre comentariu

............. cred ca mai trebuie adaugate spire pe secundar pt a duce tensiunea undeva la 65 - 70 volti in gol ............[/attachment]

Obligatoriu, doar asa ai sanse sa-l folosesti cu bazici.
Link spre comentariu
Vizitator dieselul

Bobina aceea din poza pare ca are sirma destul de groasa de ce nu ai pus-o in circuit sa vezi cum merge? Tensiunea de 51 volti ai in secundar in gol si cind sudezi ai 46 volti? Ar trebui sa ai arcul prea puternic chiar si cu bazic la tensiunea aceea.

Link spre comentariu
Vizitator agentvaly

bobina aia nu este a mea mia dat cineva un exemplu. am 51 volti pe secundar inainte de a pune diodele dupa ce am pus diode aveam 46. nu face flama cine stie ce cred ca o sa pun spire pe secundar sa mai cresc tensiunea. dar treaba cu condesatoriii cum e ce capacitate trebuie si ce voltaj?

Link spre comentariu
Vizitator dieselul

Asadar ai 46 volti in gol- se va amorsa ceva mai greu arcul , in sarcina (cind sudezi ) trebuie sa ai in jur de 25 volti. Bobina poate fi dintr-un transformator mai mic, rolul ei este sa limiteze riplul curentului. Condensatorii nu poti sai ii pui fara bobina decit daca vrei ceva confeti prin aparat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări