giongiu Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 bobina de netezire se face simplu, dai pe un fier 20-30 spire cu o sarma sau mai multe sa depaseasca grosimea electroduluiE bun sfatul,cu cateva adaugiri....Fierul sa fie din tole de ferosiliciu,si sa aibe o sectiune de vreun metru patrat.Lasand gluma la o parte,la 50Hz bobina trebuie sa aibe o inductanta apreciabila,sa netezeasca ceva. 20-30 spire se folosesc eventual in invertoare,care lucreaza la o frecventa de o mie de ori mai mare ca retelei de 50Hz. Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 in invertoare au 10-15 spire, am zis si eu 30, oricum nici prea multe nu trebuie, e tare aia cu sectiunea de un metru Link spre comentariu
giongiu Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Discutii despre filtrul iesire,aici...viewtopic.php?f=210&t=69571&start=120Recomand citirea cu atentie a postarilor Domnului Emil Matei,@em2006,care e tatic in tot ce tine de sudura. Link spre comentariu
Vizitator dieselul Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Iti trebuie o bobina de dimensiunea orientativa cam jumatate din dimensiunea transformatorului evident bobinajul sa fie cu sirma de dimensiunea secundarului, asa se lucreaza aparatele din comert. Condensatorii nu sint obligatorii. Tensiunea in gol a trafului ar trebui sa fie in jur de 55v asadar redresat si filtrat ajungi la 100v si multi milifarazi. Link spre comentariu
Vizitator agentvaly Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Se poate verifica simplu daca sunt probleme de izolatie intre primar si secundar cu un multimetru setat pe ohm, da-l pe gama 200 si pune un fir de la tester la unul din clesti ( masa sau electrod, nu conteaza ) si celalalt fir de la aparatul de masura pe unul din pinii stecherului care merge la priza, daca sunt probleme de izolatie acolo ar trebui sa iti indice o rezistenta, daca aparatul nu indica nimic atunci mareste gama de masurare la cea imediat urmatoare, daca nici la cea de 200k nu-ti arata nimic atunci ma indoiesc ca ai probleme cu izolatia. Daca nu gasesti probleme la izolatie atunci masoara tensiunea din secundar in gol, vezi cat ai ca daca este ceva mai mare atunci tinand in acelasi timp in mana ambii clesti este normal sa nu te simti tocmai bine, corpul uman poate simti socul electric si de la 60V spre exemplu...Am masurat cu aparatul asa si nu imi indica nimic, probabil ca corenteaza pentru ca e tensiunea mare. ce spuneti tot cu acest aparat asi putea masura tensiune de pe secundar? nu se arde? vreau sa aflu voltajul din secundar , ca Amperii imi dau seama ca nui pot masura cu asta Link spre comentariu
Vizitator agentvaly Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 astea e una din cele 4 diode de 355A , ziceti ca trebuie o bobina de netezire cat jumate din tolele de la traf, ce sa folosesc ca miez tot , tole de transformator dau se poate si pe un fer brut? o sa iasa o treaba buna , transformatorul are 40kg acuma dupa redresare cred ca o sa aiba cel putin vreo 60 numai bine de stat fix sau carat cu roaba Link spre comentariu
Vizitator agentvaly Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 schema ar trebui sa fie asa , nu? Link spre comentariu
Vizitator agentvaly Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Am masurat tensiunea in gol pe secundar si este urmatoarea: la prima treapta este 47.2v la a doua 48,5 si la a treia 51v. amperi nu stiu cat sunt doar ca pot suda cu electrod de 3,25 la toate trei prize Link spre comentariu
giongiu Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 schema ar trebui sa fie asa , nu? [attachment=0]redresare.jpg[/attachment]Bobina dupa punte,apoi electroliticii. Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 schema ar trebui sa fie asa , nu? [attachment=0]redresare.jpg[/attachment]Bobina dupa punte,apoi electroliticii.Nu, intodeauna electroliticii se pun dupa punte si apoi bobina, de asemenea de regula bobina se pune pe -. Link spre comentariu
giongiu Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Se pare ca ai dreptate;explica-mi te rog de ce se procedeaza asa si nu invers.Am recomandat inductanta inaintea electroliticilor,din obisnuinta.In comutatie,inductanta serie e intotdeauna intre redresare si filtraj.Desigur,acolo e alta mancare de peste... Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Se pare ca ai dreptate;explica-mi te rog de ce se procedeaza asa si nu invers.Am recomandat inductanta inaintea electroliticilor,din obisnuinta.In comutatie,inductanta serie e intotdeauna intre redresare si filtraj.Desigur,acolo e alta mancare de peste... Chiar si in SMPS tot asa sint dispuse, exemplu o sursa flyback:Am incercat de curiozitate la o sursa MIG/MAG sa vad ce se intimpla daca asez invers bobina cu conzii sau chiar daca elimin bobina, pe scurt condensatorii se incalzesc si efectul de filtrare se diminueaza, bobina functioneaza si ca un tampon intre sursa si conzi, in plus este un filtru. Link spre comentariu
Vizitator agentvaly Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 am masurat amperajul de la o singura bobina si imi arata MAXIM 120A cat are ampermetru, ma intreb cat o fi avand pe ambele bobine. e posibil sa aiba peste 200 de A ? tensiune are 51v uite acolo unde am facut cu verde sunt bornele cu , care sudez si unde am marcat cu rosu am pus acel ampermetru si imi indica 120 A Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 am masurat amperajul de la o singura bobina si imi arata MAXIM 120A cat are ampermetru, ma intreb cat o fi avand pe ambele bobine. e posibil sa aiba peste 200 de A ? tensiune are 51v [attachment=1]Fotografie1053.jpg[/attachment] [attachment=0]Fotografie1057.jpg[/attachment]Ce amperi masori tu acolo? ampermetrul acela trebuie sa citeasca de pe un shunt, acel shunt trebuie inseriat pe unul din cablurile de sudura, sau are traf de citire? nu pot sa-mi dau seama insa sigur ai masaurat curentul? adica mai pe scurt aparatul de masura trebuie sa indice consumul doar atunci cind sudezi. Link spre comentariu
Vizitator agentvaly Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 ampermetru ala lam pus in scurt pe cleste si pe legatura de la jumatate fiind doua bobine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum