ilzul Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Buna seara. In primul rand vreau sa imi cer scuze in cazul in care nu postez unde trebuie (fiind si prima mea postare).Am dat prin casa de un afisor numeric de 4 digiti a cate 7 segmente cu 12 pini (de la un cumptor cu microunde), m-am jucat cu el vreo cateva ore in sir pana mi-am dat seama ca nu pot sa fac ceea ce vreau (vroiam sa afisez un anumit numar cu o singura alimentare).Dupa o ora, am mai rascolit prin 'vechiturile' mele si am mai scos un afisor (de data asta de la un receiver tv) tot de 4 digiti a cate 7 segmente dar de data asta cu 16 pini.Tatal meu mi-a aratat o schema mai veche in care se foloseau 2 integrate si se ajungea la un ceas pentru autovehicule... Din pacate nu cred ca o sa mai gasesc acele integrate si as vrea sa va cer ajutorul daca stiti cumva o schema mai noua din care sa fac un ceas electronic.Am cautat ceva mai nou, insa nu gasesc nimic concret...Voi putea folosi unul din cele 2 afisoare sau va trebuie sa cumpar perechi de cate 2 digiti (probabil 3 bucati daca o sa ajung si la secunde)?Precizez ca sunt novice, student in primul an la o facultate cu profil in electronica, deci va rog sa imi scuzati eventualele greseli si lipsuri .Multumesc, o seara buna! Link spre comentariu
Vizitator dark_blaze Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 salut, incearca schema din tehnium nr 4 din 2004 Link spre comentariu
ilzul Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Multumesc pentru pont, insa nu e ceea ce caut din pacate :(. Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 poate te ajuta ceva de AICI Link spre comentariu
ilzul Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Da cred ca pe acesta o sa il folosesc...Tocmai ce am dat si eu de el mai devreme pe internet. Multumesc frumos! Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 am facut si eu niste ceasuri cu pic 16F628 cu afisor led care au data si temperatura afisate in cascada daca te intereseaza te pot ajuta cu picu gata programat si eventual un cablaj Link spre comentariu
emilberculescu Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Pentru auto era schema tipica : MMC351 + MMC4511Ca sa faci un ceas HH:MM:SS( fara microcontroller - care azi merge bine si maine nu) = chinezii fac aproape tot ):iti trebuie :- o baza de timp de 1Hz : CD4060 ( alias MMC4060 ) + CD4013 si Quart de 32.768Khz sau CD4521 si ouart de 4.194.304 ... sau alte variante-numaratoare decadice ( preferabil CD4518 = sunt doua in acelasi cip )-decodoare BCD - 7 segmente ( preferabil CD4543 ) accepta atat afisaje cu anod comun cat si cu catod comun - alimentator de 5 - 12 V ( stabilizat ) pentru c.i. CMOS sau 5V pentru varianta TTL( CD4518 are echivalent TTL pe 74LS390 ) le gasesti pe net- TIMP SI RABDARESau circuite specializate - MMC 353A ( era foarte bun - capsula DIP40 ) sau MM 531x , LM836x sau MMP 1206 de la Microelectronica ( din pacate bune dar nu se mai fabrica ... , de ce ?! , o stim cu totii .In functie de ce ai , imi spui si te ajut cu schema , eventual cu piese ( fara contracost ) Link spre comentariu
iuli09 Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Probabil ca despre asta ar fi vorba : http://www.niqro.3x.ro/MMC351/MMC351.htm Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 eu zic de acest ceas http://bogdi.ro/electronics/digital%20c ... ermometer/ multumesc pe aceasta cale colegului iuli09, ca eu cautam de nebun singura diferenta este ca eu am facut cu senzor ds18b20 Link spre comentariu
emilberculescu Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Cam greu de gasit MMC351 ...( multi , electronisti = in adevaratul sens al cuvantului = posibil sa il aiba , si nu stiu daca ar renunta la el ) Link spre comentariu
ilzul Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Imi cer scuze ca nu am raspuns mai rapid... Componentele pe care le am deocamdata sunt cele 2 afisaje de 4 digiti x 7 segmente. Unul fiind cu 16 pini iar celalalt cu 12 si cam atat. Astfel, m-am gandit sa caut cea mai simpla schema din care sa ajung la un ceas.PS: Am gasit un prieten care are pickit, in cazul in care voi folosi PIC16F84A. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 daca faci cu 16F628 ma repet te ajut eu si cu pic si cu program schema ti mai sus si este foarte simpla foloseste afisaj cu 12 pini proiectul exact este asta http://bogdi.ro/electronics/digital%20clock/ Link spre comentariu
ilzul Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 16F628 sa fie atunci... Sa imi strang materialele si ma apuc de treaba (cel mai probabil luni cand ajung la magazin). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum