stres4all Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 Care e cel mai bun material pentru constructia incintelor pal de 18, osb de 18 sau din lemn de brad de 18 -20 ? Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 In orice caz nu folosii lemn de brad..pt ca lucra in timp. si te vei trezii fara incinte. Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 Nu trebuie sa folosesti scandura la constructia boxelor. Materialul trebuie sa fie cat mai dens si pe cat posibil lipsit de fibra. Era un topic odata pe tema asta, ce am spus e un citat din respectivul topic, insa nu stiu pe unde a disparut...PS: Am avut ocazia sa ascult niste muzica in boxe facute din scandura....nu-mi doresc sa mai repet vre-odata acea experienta. Parca ai baga difuzorul intr-un borcan (din sticla). Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 in momentul de fatza cele mai bune materiale sunt mdf si pal, desigur grosimea o alegi in functie de ce vrei sa faci, ex: daca faci un subwoofer cu un difuzor de 20 cm nu cred ca are rost sa pui mdf sau pal de 2.2 cm , doar daca ai la indemana si nu dai bani pe el merge foarte bine si cu unu de 1.8 Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 12-16 CM PAL...DEPINDE DE PUTETE Link spre comentariu
felixx Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 Grosimea materialului variaza in functie de volumul dorit,insa o grosime de cel putin 1 cm este necesara....pentru volume mici.La volume de peste 15 litri se foloseste o grosime spre 2 cm.Orice incinta poate fi imbunatatita crescind grosimea peretilor,deoarece rigiditatea creste cu puterea a treia a grosimii.Deasemenea,din cauza ca masa va creste proportional cu grosimea (la suprafata constanta),prin cresterea grosimii se va creste si frecventa proprie de rezonanta a materialului spre frecvente mai mari(ideal ultrasonore).Deci ....in functie de volum cresti grosimea peretilor.Ca materiale......se foloseste HDF,MDF,Pal,placaj cu densitate mare,OSB.....in aceasta ordine.In nici un caz nu folosi lemn masiv...oricare ar fi el.....la acest capitol ...uscarea lemnului are mai multe etape.....ceea ce nu e cazul ...te complici. 1 Link spre comentariu
Vizitator romexpert Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 Salut !PFL , sau MDF cum i se mai zice, se preteaza mai bine , se prelucreaza si se finiseaza mai usor , cel putin 18-21 mm grosime.Suruburile de stringere se vor introduce in gauri executate in prealabil , cu un diametru de 1-2 mm mai mic decit al suruburilor folosite , altminteri materialul se exfoliaza (crapa ) Link spre comentariu
Extrem Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 Eu stiu ca PFL e carton presat....mdf nu e pfl Link spre comentariu
DorinD Postat Septembrie 22, 2006 Partajează Postat Septembrie 22, 2006 Eu votez pt. OSB. Link spre comentariu
Vizitator romexpert Postat Septembrie 23, 2006 Partajează Postat Septembrie 23, 2006 Eu stiu ca PFL e carton presat....mdf nu e pflSallPoti sa crezi ca placile din PFL sunt facute din ce vrei tu...Totusi...pentru buna informare, si a nu aduce deruta printre cititorii acestui forum, as dori sa mentionez ca PFL nu inseamna altceva decit "placi fibrolemnoase din LEMN" atentie , cuvintul "lemn" apare precizat de doua ori in denumirea articolului , asa cum PAL inseamna "placi aglomerate din aschii de lemn" Link spre comentariu
Extrem Postat Septembrie 23, 2006 Partajează Postat Septembrie 23, 2006 Eu raman la afirmatia mea ca PFL nu e MDF . Link spre comentariu
Vizitator no_nick Postat Noiembrie 1, 2006 Partajează Postat Noiembrie 1, 2006 eu am citit intr-o carte de la editura teora ca cel mai bun material pt incinte acustice ar fi marmura, probabil ca va dati seama de ce.asa ca daca vreti incinte tapene luativa mai intai un autocamion pt transportul lor :weedman: :smt005 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum