crispus Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Salutare, Am statia cu pricina si nu mai emite. Consuma ~0.4A indiferent daca apas butonul de emisie sau nu. La un moment dat, nu mai mergea receptia. Desfac antena, si firul cald atingea masa. Izolez firul cald si receptia a mers. Ma miram de ce "nu vrea" nimeni sa-mi raspunda, ca mai apoi sa ma prind ca nu merge receptia. Schema pentru statie se gaseste la http://78roger.free.fr/intek/manuel/m_799plus.pdf paginile 54/55 iar plasarea pieselor la pag. 52 Pe placa am vazut 3? cristale, unul pt procesor la 4MHz care oscileaza (X4), X2 de 10MHz care oscileaza si mai este ceva ce seamana cu un cristal (XF1) care nu oscileaza (nu stiu exact ce e...). In schema e trecut asa: Am testat cam peste tot pe unde am crezut ca e partea de emisie si n-am gasit nicaieri un semnal de care sa semene cu modularea FM, sau ceva de frecventa mare, decat cristalul ala de 10... Ar putea cineva sa-mi dea o idee de unde as putea incepe? Orice sugestie e binevenita Multumesc. Link spre comentariu
costelusss Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 In imagine,este un filtru 10,7 Mhz din lantul de frecventa intermediara este pe partea de receptie .Pentru problema ta ar trebui sa verifici partea de emisie .poti incepe cu ampliful final si prefinal ,acum nu stiu de ce aparatura de masura dispui si ce experienta ai in domeniu poate ar fi bine sa apelezi la o firma Link spre comentariu
crispus Postat Noiembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Am osciloscop, multimetre. Mai degraba ma descurc cu electronica digitala, decat cea analogica Am verificat Q44-Q47 si nu am vazut nimic in baza lor... Link spre comentariu
costelusss Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 In primul rand as verifica tranzistorii cu multimetrul.Statia se comuta de pe receptie pe emisie ? daca da atunci verifica daca partea de emisie este alimentata (q43-q47) .la conectorul de antena al statiei trebuie sa ai conectata sarcina de 50 de ohmi si de putere corespunzatoare cand apesi ptt-ul. Ca sa vezi ceva cu osciloscopul in bazele tranzistorilor q43-q47 trebuie sa injectezi un semnal de ex. 1khz ,treci statia in emisie si verifici in bazele lor daca ai semnalul respectiv .Banuisc ca osciloscopul tau este unul care vede 27Mhz Link spre comentariu
crispus Postat Noiembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 In momentul in care apas butonul de emisie, se opreste receptia. Nu stiu exact cum altfel as putea verifica daca statia comuta pe emisie. Am antena conectata la statie; e suficient?Osciloscopul merge pana 200 MHz, deci nu e o problema.Multumesc pentru sugestii. O sa revin cu rezultate. Link spre comentariu
costelusss Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Poti verifica trecerea de pe receptie pe emisie prin masurarea tensiunilor de alimentare .Urmareste schema si o sa observi ca sunt blocuri care, sunt alimentate si pe rx si pe tx unele numai pe rx ,si evident unele numai pe tx . Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Microfonul intrerupe receptia dar intrebarea este cupleaza emisia?Sunt multe cazuri cand cablul de microfin este de vina.De aceea eu dau microfonul jos si fac strap direct pe pinii mufei pe RX si TX la masa ca sa verific asta. Link spre comentariu
crispus Postat Noiembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 @dan cod: Ati avut dreptate. Problema era de la cablul microfonului. Erau vreo 3 fire dezlipite chiar de la mufa. Acuma nu mai stiu exact cum sa le pun inapoi. Am presupus gresit ca daca se opreste receptia, cablul microfonului e bun ... Am refacut conexiunile dupa schema cum e trecuta in manual, dar nu cupleaza emisia. Emisia cupleaza cand pinul 4 e pus la masa, dar pe schema ar fi butoanele up, down, lock. O fi schema gresita? Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Pai daca nu merge sigur e schema gresita.Pune firele asa cum merge. Link spre comentariu
crispus Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Am schimbat pinii intre ei si merge perfect.Va multumesc pentru sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum