peternan Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Buna ziua.Am mai multe PCL86 NOS si doresc sa construiesc un amplificator pp 5-6w Rog pe cine are o schema cu mai multe detalii constructive, transformatoare,nr.spire, eventual testata,sa mi-o ofere si mie. Va multumesc. Link spre comentariu
radianr Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Buna ziua.Am mai multe PCL86 NOS si doresc sa construiesc un amplificator pp 5-6w Rog pe cine are o schema cu mai multe detalii constructive, transformatoare,nr.spire, eventual testata,sa mi-o ofere si mie. Va multumesc. http://singleended.web.fc2.com/PCL86PPDif.htm Link spre comentariu
peternan Postat Noiembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Multumesc domnului radianr.Cred ca sunt usor depasit,asi prefera ceva mai detaliat. Link spre comentariu
imreberes Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Daca nu e problema ca nu e in limba romana, v-as sugera acesta https://picasaweb.google.com/benusapc/PCL86pp E destul de detaliat , cu schema, cu schema trafului de iesire pt doua tipuri de miezuri, cu poze. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Buna ziua.Am mai multe PCL86 NOS si doresc sa construiesc un amplificator pp 5-6w Rog pe cine are o schema cu mai multe detalii constructive, transformatoare,nr.spire, eventual testata,sa mi-o ofere si mie. Va multumesc. E(P)CL86 este unul dintre tuburile cu cel mai fain sunet dintre toate tuburile de medie si mica putere ca finale audio.Trioda din acest tub are u=100(!!!),ca un ECC83 iar raspunsul armonic al pentodei din acest tub este perfect pentru cei ce doresc sa asculte un sunet de tub,deci se poate face o configuratie PP de 10W...13W cu performante HI-FI iar ca putere depaseste cu mult necesarul pentru o auditie intr-un apartament normal. Extrem de important este transformatorul de iesire,aici nu se mai poate spune ca insiri niste spire pe un traf gasit de pe oriunde,sau ascultand sfaturile unora care habar nu au cu ce se mananca asa ceva. Am spus de foarte multe ori ; amplificatoarele cu tuburi suporta multe "agresiuni",ele functioneaza cu orice fel de traf pus la iesire,chiar si cu unul de sonerie sau de alimentator chinezesc de doi lei,credeti-ma,dar entuziasmul de moment cand il veti auzi nu trebuie sa va opreasca sa proiectati si sa realizati un transformator de iesire asa cum trebuie,atunci veti observa diferenta. Transformatoarele de aici : https://picasaweb.google.com/benusapc/PCL86pp ,sunt exceptionale,mai ales cele pe miez hipersil (C-core).In imagine aveti o schema ce o propun si eu spre studiu sau realizare practica. Sursa de alimentare este foarte simpla,doua tensiuni; una de 280VDC(in sarcina)/300mA pentru doua canale si una de 16VDC/1.5A pentru filamentele tuburilor si tensiunea negativa a CCS-ului tot pentru doua canale,varianta stereo,deci un transformator de 120VA cu un miez de minim 12cm*2 este suficient. Link spre comentariu
peternan Postat Noiembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Buna seara.Entuziasmat de propunerea domnului Lazaroiu am demarat lucrarea.Pentru inceput am gasit doua tipuri de tole pentru OT.Ce imi recomandati.Asi prefera pe cele mici din motive de gabarit,sunt din tv Sport1.Mai am tr. cadre din tv .Va multumesc pentru sustinere. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Buna seara.Entuziasmat de propunerea domnului Lazaroiu am demarat lucrarea.Pentru inceput am gasit doua tipuri de tole pentru OT.Ce imi recomandati.Asi prefera pe cele mici din motive de gabarit,sunt din tv Sport1.Mai am tr. cadre din tv .Va multumesc pentru sustinere. Miezurile sunt relativ bune,insa pentru ambele trebuie sa recalculati totul ,nu puteti utiliza datele din schemele practice recomandate mai sus adica de aici : https://picasaweb.google.com/benusapc/PCL86pp. Link spre comentariu
peternan Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Buna ziua.In revista Tehnium nr. 6/1989,este un articol referitor la calculul OT.Va rog sa-mi spuneti daca este valabil numai pt. toleE+I sau pot sa-l aplic si la tolele C. Sectiunea miezului de care dispun este S=8 cm.Va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Câteva rânduri mai sus scrie aşa: Transformatoarele de aici : https://picasaweb.google.com/benusapc/PCL86pp ,sunt exceptionale,mai ales cele pe miez hipersil (C-core)... în complectare pot spune că se pot realiza şi pe tole E+I (E14-E16). Probabil plictiseala fiind mare nu se citeşte un mesaj în întregime(această cfg. OT fiind bine cunoscută https://picasaweb.google.com/benusapc/P ... 8228577122 cu răspuns bun/OT în spectrul superior audio). Link spre comentariu
George Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 E(P)CL86 este unul dintre tuburile cu cel mai fain sunet dintre toate tuburile de medie si mica putere ca finale audio.....raspunsul armonic al pentodei din acest tub este perfect pentru cei ce doresc sa asculte un sunet de tubDin experienta dvoastra, cele spuse mai sus sunt valabile si pentru ECL82? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 E(P)CL86 este unul dintre tuburile cu cel mai fain sunet dintre toate tuburile de medie si mica putere ca finale audio.....raspunsul armonic al pentodei din acest tub este perfect pentru cei ce doresc sa asculte un sunet de tubDin experienta dvoastra, cele spuse mai sus sunt valabile si pentru ECL82?ECL82 (6F3P) este sora mai mica a lui ECL86,cauta foile de catalog pe net și comparale Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Asa este,E(P)CL82 este inaintasul tubului E(P)CL86,acesta din urma fiind ceva mai evoluat deci si performante mai bune. In schema din imagine va prezint spre studiu si poate pentru o realizare practica un amplificator PP cu E(P)CL82. Este un PP mai deosebit deoarece utilizeaza doua trafuri de iesire SE normale si potrivite pentru SE cu E(P)CL82.Singurul avantaj al acestui montaj ar fi ca putem utiliza din recuperari trafuri SE (nemodificate),nemaipunandu-ne problema unui OT PP. Bineinteles ca nu ne putem astepta la perfomante iesite din comun,doar o sa obtinem o putere mai mare,dinamica mai buna si sunetul specific unui E(P)CL82. Aceasta configuratie s-ar preta foarte bine pentru un amplificator de chitara (remarcati sensibilitatea pe intrare!) de 6-7W pentru clean si 8...10W pe OD,doar adaugand un corector de ton Marshall sau alt tip si inca o trioda 1/2ECC83 sau 6N2P,acest amplificator pentru chitara poate fi incadrat in categoria low,low-cost (!!!),cu cealalta jumatate din ECC83 putem face inca un canal de preamp sau un efect de tremolo. Cu mici modificari se poate utiliza si E(P)CL86,rezultand o putere ceva mai mare. Deci cu un traf de alimentare de la un RR,doua trafuri de iesire recuperate si TREI (!!!!) tuburi se poate realiza un amplificator de chitara suficient pentru antrenamente sau inregistrari,pretul fiind jenant de mic. !!!!! Atentie mare la fazarea bobinelor secundare a celor doua trafuri,refacerea sau compunerea sinusoidei pe sarcina in acest PP se face din semnalul (energia) celor doua secundare,in desen punctele galbene reprezinta (+),sau inceputul bobinelor. Am spus ca-i mai deosebit acest PP deoarece nu are un transformator comun,componenta continua exista prin bobinele primare ale celor doua trafuri iar ecuatiile de functionare sunt diferite fata de un PP clasic ca si puterea pe sarcina,dar asta-i un lucru mai putin important pentru DIY-isti. Link spre comentariu
George Postat Noiembrie 16, 2013 Partajează Postat Noiembrie 16, 2013 @lazaroiu Va multumesc pentru raspuns. Link spre comentariu
peternan Postat Decembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Am inteles ca nu se poate cu succes o constructie de gen cu ceea ce gasesti prin gospodarie.Trebuie bagata mana in punga.Intrebarea mea este unde gasesc acele miezuri hipersil SM 74 ? Pana una alta ma consolez cu batranul Capri care zacea abandonat pe nedrept de vreo 25 de ani si pe care l-am restaurat recent , dar pe care nu-l pot aduce in living ,nu ma lasa nevasta ,are si ea argumentele ei . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 14, 2014 Administratori Partajează Postat Iunie 14, 2014 Pana la urma ai reusit sa termini amplificatorul ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum