romicap Postat Noiembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 M`am lamurit partial...incerc varianta ,,Popa Marius,, cu diferenta ca in lipsa lui EF 80 voi folosi un P 2000 mai ales ca la filament se pupa numai bine. Am facut alt ,,banc,, de probe.Stiu sigur ca baba P2000 nu ma va trada http://i43.tinypic.com/14jvpdi.jpg http://i42.tinypic.com/rtm35j.jpg Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 @Popa Marius ,citez ,,Poti proba acesta schema verificata de mine practic si simulata perfect de d-l Lazaroiu...,, Toate bune si frumoase pana la rezistenta din catodul GU50 (sunt comvins ca a fost o greseala de editare!) .1 ohm in catod nu e bine... trebuie cel putin 200 ohmi cu decuplare de 100 microfarazi. Folosind 1 ohm ,GU50 se transforma in ,,bec cu incandescenta,,.GU50 12.5W SE BLUE .png [ 50.15 KiB | Subiectul mesajului: Re: Amplificator ECC83 ,6P14P ,GU5 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 In schema lui Marius R14 nu este conectata la masa ci la o tensiune negativa de -24V (negativare fixa). In schema lui lazaroiu ai 220 de ohmi in catod (negativare automata) deci rezistenta din grila este conectata la masa. Nu amesteca schemele fara sa stii bine ce faci. Ambele scheme sunt corecte daca le realizezi intocmai ca in fisierele postate. Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 In schema lui Marius R14 nu este conectata la masa ci la o tensiune negativa de -24V (negativare fixa). In schema lui lazaroiu ai 220 de ohmi in catod (negativare automata) deci rezistenta din grila este conectata la masa. Nu amesteca schemele fara sa stii bine ce faci. Ambele scheme sunt corecte daca le realizezi intocmai ca in fisierele postate. Nu m`am referit la R 14 220K (stiu sa citesc o schema) si stiu si ce se intampla acolo cu negativarea fixa G1 ,problema e ca 1ohm in catodul lui Gu 50 face ca tubul sa o ia razna si se inroseste... inlocuind rezistenta de 1 ohm cu una de 330 ohmi /5W treaba e buna si la locul ei! Daca nu ma credeti probati si `mi veti da dreptate. Cu stima. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 In schema lui Marius R14 nu este conectata la masa ci la o tensiune negativa de -24V (negativare fixa). In schema lui lazaroiu ai 220 de ohmi in catod (negativare automata) deci rezistenta din grila este conectata la masa. Nu amesteca schemele fara sa stii bine ce faci. Ambele scheme sunt corecte daca le realizezi intocmai ca in fisierele postate. Nu m`am referit la R 14 220K (stiu sa citesc o schema) si stiu si ce se intampla acolo cu negativarea fixa G1 ,problema e ca 1ohm in catodul lui Gu 50 face ca tubul sa o ia razna si se inroseste... inlocuind rezistenta de 1 ohm cu una de 330 ohmi /5W treaba e buna si la locul ei! Daca nu ma credeti probati si `mi veti da dreptate. Cu stima. Nu ai observat cu atentia schema, este vorba de negativare fixa la care potentialul catodului este 0v iar grila este conectata la -24v prin intermediul rezistorului de 220k. In cazul negativarii automate catodul este adus la +24v prin caderea de tensiune pe rezistorul de 330 ohm iar rezistorul din grila de 220k are un capat la masa ,astfel grila devine mai negativa decit catodul cu 24v, intelegi ? Cred ca te-a derutat rezistorul de 1 ohm din catod, are rol de punct de masura pt curentul catodic (anodic) Ambele metode de negativare ,fixa sau automata sint valabile si se aplica in functie de aplicatie practica, pentru stabilitate termica este preferata cea automata iar pentru testari cea fixa care este mai elastica, suna paradoxal dar asa este ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum