THOMAS Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Schema preamplificatorului este functionala 100% si chiar are performante HI-FI. Ca o recomandare; daca doriti sa atacati cu acest preamplificator tubul GU50,este musai sa modificati R3 cu o valoare mai mare ,470K...680K,adica veti creste amplificarea etajului diferential de intrare pentru a obtine tensiune suficienta pentru atacul G1 GU50,bineinteles pastrand performantele preampului in ceea ce priveste THD si FFT. Sper sa va fie de ajutor schema si rezultatele din simularea proiectului dv.E bine ca se misca ceva pe forum si "lumea" mai si lucreaza Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Multumesc frumos domnul Lazaroiu, sunt onorat de fiecare interventie a dvs. Schema nu`mi apartine dar am considerat`o excelenta pentru intentia mea (un amplif special pentru frecvente joase, bas...) Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Multumesc frumos domnul Lazaroiu, sunt onorat de fiecare interventie a dvs. Schema nu`mi apartine dar am considerat`o excelenta pentru intentia mea (un amplif special pentru frecvente joase, bas...)Daca doriti intr-adevar sa utilizati acest amplificator intr-un sistem biamp,amplificatorul acesta lucrand pe bass,ar trebui sa va uitati un pic si pe schema de mai jos. Observati diagrama Bode in cazul acestui amplificator utilizat ca SE de banda larga si apoi cu circuitul A/B=on,diagrama Bode (banda de frecvante) se va ingusta tocmai in gama in care cred ca sunteti dv. interesat.Bineinteles ca modificand valorile componentelor din filtrul T R23,C11,R19 puteti multa sectorul de frecventa din Bode acolo unde va suna bine cu boxele dv. dar si sa fie pe gustul auditoriului.P.S am folosit configuratia dv. dar cu mici modificari ce le-am crezut necesare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Panta atenuarii se poate mari daca in circuitul de reactie negativa globala se introduce un grup RC ( trece sus ) ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Driverul nu poate asigura o tensiune de atac pt GU50 corespunzatoare ,e nevoie de mai mult ,teoretic 25 v ar fi suficienti in practica eu as marii...adica 40-45V rms(eu as lua semnal din anodul lui EL84 modificind desigur schema) in rest complimente pt "aventura" Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Driverul nu poate asigura o tensiune de atac pt GU50 corespunzatoare ,e nevoie de mai mult ,teoretic 25 v ar fi suficienti in practica eu as marii...adica 40-45V rms(eu as lua semnal din anodul lui EL84 modificind desigur schema) in rest complimente pt "aventura"Da...se pare ca GU 50 vrea tensiune de atac mare in G1 si deja ma gandeam la modificarea propusa de dvs. sau la alegerea altui tub de putere! Stau in dilema...de astazi de dimineata mi`a scos peri albi Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Romica adapteaza driverul meu la cea ce faci tu va functiona din prima .......poti folosi fara modificari EL84 in locul lui 6P1P. In general cu cit tensiunea anodica e mai mica cu atit exista riscul sa apara curent de grila ....discursul e valabil si in cea ce priveste tensiunea de atac a grilei G1 adica am HT mare e nevoie de tensiune de atac mai mica pe G1 ....deci atentie cind alegi punctul de lucru in functie de parametri tubului pe care-l alegi sigur mai sunt si exceptii. Sensibilitatea e optima......spor la mesterit!!! Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Mda...va trebui s`o iau de la capat...fir`ar sa fie, preampul meu suna extra si parca ,daca tot imi place voi adapta doua 6f6 drept finale(paralel)Initial am vrut sa fac ampliful tau dar din lipsa de timp pentru bobinat trafo retea am abordat varianta asta. Oricum ,sper sa ma multumesc si cu v`o 8W .... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Mda...va trebui s`o iau de la capat...fir`ar sa fie, preampul meu suna extra si parca ,daca tot imi place voi adapta doua 6f6 drept finale(paralel)Initial am vrut sa fac ampliful tau dar din lipsa de timp pentru bobinat trafo retea am abordat varianta asta. Oricum ,sper sa ma multumesc si cu v`o 8W ....Da am vazut ca ai abandonat ideea.......initiala ,oricum 8 w sunt suficienti daca vor fi "reali" si se vor regasii pe baxe in toata banda,compromisul inalte basii in SE e putin mai greu de tradus in practica dar cu ceva rabdare se poate realiza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Mda...va trebui s`o iau de la capat...fir`ar sa fie, preampul meu suna extra si parca ,daca tot imi place voi adapta doua 6f6 drept finale(paralel)Initial am vrut sa fac ampliful tau dar din lipsa de timp pentru bobinat trafo retea am abordat varianta asta. Oricum ,sper sa ma multumesc si cu v`o 8W ....Poti proba acesta schema verificata de mine practic si simulata perfect de d-l Lazaroiu... Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Cu toate ca nu vad utilitatea prezentei unui tub de genul EL** in atacul lui GU50,insa "preamplificatorul" care de fapt este un amplificator pentru casti,raspunde foarte bine cerintelor acestui topic,dar vad ca nu a vazut nimeni schema intreaga propusa de mine modificand usor configuratia din schema de inceput !!! NU inteleg niciodata de ce atata reticenta fata de aceste simulari?!?!...,pana la urma nu fiecare dintre noi facem la inceput o schema pe hartie???...si apoi "simulam" pana ne apuca transpiratia tatonand tot felul de componente??? Schema lui Gabi nu am fost curios sa-i fac o simulare,este realizata practic si gata si pentru ca-l cunosc personal stiu foarte bine ce-i iese din mana si mai ales il stiu un tip extrem de riguros...,pana la urma cu clientii nu te joci! Sa revin la subiectul topicului ;se pare ca utilizarea unei pentode de medie putere pentru atacul lui GU50 "imbunatateste" radical raspunsul armonic al intregului amplificator,apar acele micro-detalii,insa nu pot da la o parte tubul EF80 pentru atacul lui GU50,probabil aceasta sa fie explicatia...?! Acum eu lucrez la un SE cu GU50 in modul pentoda si UL si negativare mixta cu o putere pe sarcina de peste 17W si atacul il fac cu tubul E80CF,dupa parerea mea este cea mai reusita "pereche" pentru un amplificator HI-FI in configuratie SEP cu un singur GU50 si eu nu fac afirmatii gratuite niciodata. Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Utilitatea ar putea sa apara in sensul construirii unui amplificator mixt...sa ramana iesirea de catod pentru casti, cu decuplarea alimentarii pentru finala...iar pt. atac sa fie luat semnalul din anodul lui EL84 pentru auditia pe boxe.M-am gandit si eu la o dracie similara...sa folosesc un amplificator cu EL84 SE si un transformator de iesire adaptat...sa aiba si o iesire pentru casti de 32 de ohmi, dar si una de impedanta si tensiune mult mai mare, pt. atacul unor lampi ceva mai puturoase...gen triode regulatoare sau altele...poate chiar GU50 sau ceva QQE-uri, pe care le are un coleg la vanzare, pe soclul noval...pentru un paralel SE de putere mai mare, peste 20-25W...poate chiar si in clasa A2...ar asta mai incolo, deocamdata ma multumesc sa "teoretizez"... Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 @Lazaroiu, citat:,,Sa revin la subiectul topicului ;se pare ca utilizarea unei pentode de medie putere pentru atacul lui GU50 "imbunatateste" radical raspunsul armonic al intregului amplificator,apar acele micro-detalii,, Cam asta ar fi motivul pentru care n`as vrea sa renunt la preul cu ecc si 6p14. Astazi incerc sa modific si sa preiau semnal din anodul 6p14 ...cu toate ca am anumite retineri in legatura cucalitatea raspunsului in frecventa ,microdetalii (vorba domnului Lazaroiu)... Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 @Lazaroiu, citat: ,,Sa revin la subiectul topicului ;se pare ca utilizarea unei pentode de medie putere pentru atacul lui GU50 "imbunatateste" radical raspunsul armonic al intregului amplificator,apar acele micro-detalii,, Cam asta ar fi motivul pentru care n`as vrea sa renunt la preul cu ecc si 6p14. Astazi incerc sa modific si sa preiau semnal din anodul 6p14 ...cu toate ca am anumite retineri in legatura cu calitatea raspunsului in frecventa ,microdetalii (vorba domnului Lazaroiu)... Daca vreti sa pastrati acele "microdetalii" si sa aveti si tensiune suficenta pentru G1[GU50] este obligatoriu atacul finalei GU50 cu EL84 in modul trioda si schema trebuie sa arate ca in desen:P.S cu R22 jonglati in practica cu valori cuprinse intre 5K...15K,...sau fara NFB. Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Da, NFB pe G1 ECC83 imi place si din experienta cred ca R22 se poate duce pana la 147K poate si mai mult. Multumesc pentru atentia acordata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum