Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat upgrade

Sharky

Postări Recomandate

Se dau urmatoarele:PC1: athlon x2 || 250 @ 3GHz, 2x2GB ddr2, toate sloturile de memorie ocupatePC2: athlon x2 4000+, 2x2GB ddr2Restul ce mai e pe ele nu conteaza pt ca se vor pastra si in nici un caz upgradaPC2 probabil va fi inlocuit cu unul de generatie mai noua gen i3 sau i5.Ideea e cum sa fac ca ramii de pe el sa ajunga pe PC1?Am pe stoc un procesor E2180. ASta overclocat la 3GHz+ banuiesc ca va fi comparabil in performante cu procesorul athlon x2 || 250 @ 3GHz.Tot ramane e sa gasesc o placa de baza pt E2180 cu 4 sloturi de memorie si care sa suporte 8GB in dual channel. Banuiesc ca in 150lei gasesc.Eventual sa schimb placa de baza cu una de AMD dar cu mai multe sloturi, dar cam greu de gasit.Sau eventual sa caut un procesor mai breaz gen E8400/Q6600 plus placa de baza adecvata. Banuiesc ca ies in vreo 300-350 lei.Nu ajung la performantele unui i3, dar macar ies mai ieftin si apropiat de performantele unui G620.O solutie gen G620 nu ma inspira deoarece ar cere si alt cooler, actualul ne fiind compatiil, plus ca dau bani in plus pe memorie, iar toate adunate fac o suma dubla, la aceleasi performante.Pt overclock am deja o sursa si cooler tzapan.Alte idei mai aveti?Intreb asta pentru ca nu mai sunt la curent cu preturile si care e piata, oricum e clar ca pt upgrade-ul acesta n-am de gand sa cheltui multi bani.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marius84

2

• DonNCSS

2

• Sharky

1

• Den

1

Top autori în acest subiect

Memoriile ddr3 sunt la preturi foarte acceptabile acum.Mai bine te scapi de ddr2 si treci la urmatoarea etapa.E2180 e un procesor slab..Pt overclock stabil trebuie o placa de baza cu potente..sa te lase sa umblii in voie la voltaje,frecvente rami..etc.Mai ai nevoie de un ram bun care sa suporte si el overcloack la randul lui.. Poate ai noroc sa gasesti o placa de baza de genul GA-X48T-DQ6 pe la sh

Link spre comentariu

O placa de baza MSI FM2-A55M-E33 si un AMD Athlon II X4 740 sunt mai mult decat bune.Pret total ~ 500 RON.Specificatii placa de baza:Tip memorie DDR3Memorie maxima 32 GBNumar sloturi 2Tehnologie Dual channelFrecvente suportate 2133 O.C./1866/1600/1333/1066 MHzNumar SATA-II 4Raid 0, 1, 10, JBOD etc...

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Buna seara!Am un sistem compus din placa de baza ASROCK AM2NF6G-VSTA pe care am pus 3 GB de ram DDR2 la 667 Mhz, un procesor dual-core AMD ATHLON 64 X2 4000+, 2 x 2.1GHZ, placa video este onboard nvidia geforce 6100 nforce 405, are memoria setata in bios la maxim de 256MB, iar in dxdiag arata peste 1Gb.Si acum problema> Vreau sa urmaresc pe youtube continut video hd , macar 720p, desi mi-as dori si 1080p, in prezent sacadeaza pe ambele, dar pe 1080 rau de tot. As vrea sa achizitionez o placa video noua, asta ar rezolva problema, sau tine strict de procesorul pe care il am in prezent?Multumesc!

Link spre comentariu

O placa video cat de cat buna ar fi:

http://www.pcgarage.ro/placi-video/sapphire/radeon-hd7750-2gb-ddr3-128-bit/

sau

http://www.pcgarage.ro/placi-video/sapphire/radeon-hd7730-2gb-ddr3-128-bit/

Acestea nu vor provoca fenomenul de "bottleneck" cu procesorul pe care il aveti in prezent.Exista si solutii "mai de buget",daca acestea mi se par prea scumpe pentru ce doriti.

Si nu,treaba cu sacadatul tine strict de placa video,dat fiind ca folositi grafica integrata(si asa foarte veche),nu are cum sa nu sacadeze.

Link spre comentariu

9500GT-ul este depasit fizic si psihic,dar totusi mult mai performant ca 210GT.

Nu stiu cat de bine se descurca 9500GT pe fullhd,caci de 210 va pot spune ca n-are nicio treaba cu filmele 1080p(testat pe o platforma intel g2030+4gb ram).

Dar daca totul se rezuma numai la filmulete hd,atunci alegeti gt210(9500gt-ul este batran si nu stiti ce surprize va asteapta).

P.S:Nu luati acel MSI(are doar 512mb VRAM),alegeti Gigabyte-ul:

http://www.pcgarage.ro/placi-video/gigabyte/geforce-210-1gb-ddr3-64-bit/

Sau acest Sparkle:

http://www.pcgarage.ro/placi-video/sparkle/geforce-210-1gb-ddr3-64-bit-v2/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări