valentin23 Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Salut, este vorba de modelul asta. Link spre comentariu
madcox Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Becul pare sa fie T5. Este simplu. Se scoate bulbul din sticla si se inlocuieste cu un altul cu leduri. De preferat cu 3 leduri smd/buc dar se poate face proba si cu un singur smd. Costa cca 5 lei ambele variante, deci probele nu falimenteaza pe nimeni. Nu luati leduri cu lupa. Nu sunt bune ptr bord. Ceva de genul cred ca ar fi ideal: http://www.xenonline.ro/t5-leduri-de-bo ... xenon.html Si scuze ptr linkul de pe ford forum caci acum am vazut ca nu poate fi vazut topicul fara sa te loghezi. Pun doua poze cu bordul meu cu becurile schimbate. Intr-una sunt leduri doar in stanga si in a doua total. Si fara sa cojesc verdele din spatele bordului. Reamintesc ca eu am Ford deci aspectul nu o sa fie la fel la Opel si de aceea recomand probe inainte. In a treia poza am vrut doar sa arat ca eu am folosit cu 4 smd-uri dar eu am bec T10, si ptr T5 nu am gasit cu 4. Eu a trebuit sa tai din led ( se vede in poza ) ca sa imi intre in fasungul fostului bec. Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Pana si la un "amarât" de Logan, tot PWM se foloseste pentru ledurile din bord ...Un coleg de forum, ianacosti, explica :"Led-urile din tabloul de bord de logan nu sunt alimentate in cc ci la o frecventa mareastfel:Cele de la ecran 1kHz si factor de umplere 40% iar cele de la ace 2kHz si 8% factor de umplere.Cand aprinzi pozitiile ecranul isi reduce luminozitatea prin modificarea factorului de umplere.Ele sunt comandate din procesor separat fiecare cu un tranzistor."Asta daca se doreste ceva "profi" ... altfel e bine si LED + rezistenta. Dar NU vor rezista cat cele alimentate in PWM, oricat ar sustine altii ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum