Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurarea rezistentei.

Vizitator ENERGH

Postări Recomandate

Vizitator ENERGH

Am si eu o intrebare.. facand diferite masuratori pe diferite scari (la un ohmetru), am observat ca valorile sunt total diferite atunci cand utilizez 2 sonde si cand utilizez 4, de ce? prin ce se exmplica?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mikrosha

1

• ratza

1

• marius_3004

1

• leo 17

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

4 sonde ?la aparat ai mai multe sacale de masurare 200 de ohm ,2k .20 k 2mohm .20 de mhom stind ce valoare are rezistenta masori cu o scala daca nu stii valoare o iei de la 200 de ohm .sondele au si ele o rezistenta ..mica dar nu neglijabila ...1 ohm de aici faci calculul

Link spre comentariu

Este normal ca masuratoarea facuta cu 4 fire sa ofere rezultat diferit de cea facuta cu 2 fire, asta in ciuda faptului ca aceasta se face pe aceeasi rezistenta, practic nu se masoara aceeasi rezistenta electrica deoarece la varianta cu 2 fire, multimetrul "vede" si rezistenta acelor testere care in functie de calitatea lor, poate sa nu fie deloc neglijabila, in schimb la masuratoarea cu 4 fire, partea de "citire" vede strict doar rezistenta electrica a componentei masurate, deci precizia este mult mai buna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări