Vizitator ENERGH Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Am si eu o intrebare.. facand diferite masuratori pe diferite scari (la un ohmetru), am observat ca valorile sunt total diferite atunci cand utilizez 2 sonde si cand utilizez 4, de ce? prin ce se exmplica? Link spre comentariu
marius_3004 Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Cum adica 2 sonde si 4 sonde?Ce intelegi prin sonde? Link spre comentariu
leo 17 Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 4 sonde ?la aparat ai mai multe sacale de masurare 200 de ohm ,2k .20 k 2mohm .20 de mhom stind ce valoare are rezistenta masori cu o scala daca nu stii valoare o iei de la 200 de ohm .sondele au si ele o rezistenta ..mica dar nu neglijabila ...1 ohm de aici faci calculul Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Există punţi care au patru sonde pentru compensare. Compensarea ajută mult la precizia măsurătorii. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Omul are multimetru cu conexiune Kelvin. Conexiunea Kelvin folosește 4 fire, 2 de forță și două de sensare. În felul ăsta se anulează rezistența firelor. Dacă ai 4 sonde, măsoară cu 4, e mai exact. http://en.wikipedia.org/wiki/Four-terminal_sensing Link spre comentariu
Vizitator ENERGH Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Am masurat intr-un laborator la Politehnicii, de curiozitate. Multumesc pentru raspunsuri, daca mai vin si altele atat mai bine. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Este normal ca masuratoarea facuta cu 4 fire sa ofere rezultat diferit de cea facuta cu 2 fire, asta in ciuda faptului ca aceasta se face pe aceeasi rezistenta, practic nu se masoara aceeasi rezistenta electrica deoarece la varianta cu 2 fire, multimetrul "vede" si rezistenta acelor testere care in functie de calitatea lor, poate sa nu fie deloc neglijabila, in schimb la masuratoarea cu 4 fire, partea de "citire" vede strict doar rezistenta electrica a componentei masurate, deci precizia este mult mai buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum