Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Grid in Delphi

ywar2

Postări Recomandate

Salut. Nu ma pricep prea bine la programare dar imi place din cind in cind sa cochetez cu asa ceva. Asa ca am o problema. Am o forma si pe ea se gaseste un buton, un edit si un string grid de 100 de rinduri. Scriu ceva in linia edit si apasind butonul salvez in grid, de sus in jos, rind cu rind. Pina aici totul e ok. Intrebare: cum fac sa afisez ultimul rind salvat in grid?Eu pot sa-l vad dar trebuie sa trag de cursor si nu doresc asta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ywar2

2

• Zerro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu stiu Delphi (lucrez in alte medii de programare) insa asta s-ar face cam asa .... setezi celula in care ai scris ultima informatie ca fiind celula activa (in care te aflii cu cursorul) dupa care faci un refresh pe grid ...

Link spre comentariu

Gata am rezolvat problema.

property Row: Longint;

Description

Use Row at runtime to determine the current row in the grid. Setting Row moves focus to the cell in the current column that is in the new row. The first row has an index of 0, the second row an index of 1, and so on.

The selected cell in the grid can be located by reading the Row property and the Col property to obtain the indexes of its row and column. When focus moves to the grid, the selected cell gets input focus.

Era simplu: stringgrid1:= nr_crt; unde nr_crt era numarul rindului;

Multumiri lui Mariusica si lui Zerro !!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări